22-09-09

Franse post staakt tegen... privatisering...

priva
Franse post staakt tegen 'privatisering'

Een deel van het Franse postpersoneel - 21 procent volgens de directie en 40 procent volgens de vakbonden - staakt vandaag tegen een wetsontwerp dat van het overheidsbedrijf een naamloze vennootschap met overheidskapitaal wil maken. De vakbonden kanten zich tegen het plan, dat volgens hen op een privatisering neerkomt.

De extreemlinkse leider Olivier Besancenot, zelf een postbeambte, voerde met een 50-tal collega's actie in het vroegere beursgebouw van Parijs. Andere acties waren op de zetel van het Franse postbedrijf in Parijs, in Straatsburg, Bordeaux, Marseille en Rennes (noordwesten) gepland.

Geen privatisering
Minister van Economie Christine Lagarde benadrukte dat er geen sprake van was het postbedrijf te privatiseren. Volgens minister van Industrie Christian Estrosi zal "met zoveel woorden in de tekst staan dat privéfondsen op geen enkel moment in het kapitaal van La Poste zullen stappen".

Volgens een 'nationaal comité tegen de privatisering' kan "de burger" van 28 september tot 3 oktober op gemeentehuizen, scholen, bedrijven of voor postkantoren in het hele land "zijn stem uitbrengen" over het plan.

20:29 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.