25-09-09

nog geen acties... in Vlaanderen...

sGeen acties in Vlaamse postkantoren

Na de infosessies over de geplande invoering van het systeem van wijkpostbodes, is het personeel in de postkantoren van Denderleeuw, Bocholt en Kuurne niet tot actie overgegaan. De infosessie in Rumst is uitgesteld tot 1 oktober.

De directie van De Post startte met inlichtingensessies in een aantal postkantoren waar later dit jaar proefprojecten rond wijkpostbodes zullen draaien. Alvast in de kantoren van Welkenraedt (provincie Luik) en Fosses-la-Ville (provincie Namen) legde het personeel het werk neer.

In Vlaanderen waren er geen werkonderbrekingen naar aanleiding van de sessies. Het personeel in het kantoor in Denderleeuw kreeg volgens ACV-afgevaardigde Patrick Vandenberghe te horen dat er drie of vier wijkpostbodes zullen worden ingezet, maar weet het nog steeds niet wat hen precies te wachten staat. "Het personeel is niet spontaan tot acties overgegaan, maar de kans zit er in dat dat de komende dagen of weken wel gebeurt", aldus Vandenberghe.

In Bocholt lieten de vakbonden verstaan dat ze niet willen meewerken aan het proefproject dat volgende week donderdag van start zou gaan, zolang het niet volledig op punt staat, zegt André Fiddelaers (ACV). "Er heerst heel wat ongerustheid onder het personeel", klinkt het.

De infosessie in het postkantoor in Kuurne ging door zoals gepland, waarna de postbeambten weer aan het werk gingen. Voorlopig zijn er geen acties gepland.

De sessie in Rumst is uitgesteld tot 1 oktober. Daar luidt het bij de vakbonden dat De Post gas terugneemt.

20:23 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik kom nog eens even bijlezen. Ben hier al lang niet meer geweest, door tijdsgebrek.... Have a nice weekend!

Gepost door: Carl | 25-09-09

De commentaren zijn gesloten.