29-09-09

dreigende taal van... Johnny...

thijs johnny
Postbaas spreekt dreigende taal

Terwijl er in diverse postkantoren gestaakt wordt, verdedigde Post-baas Johnny Thijs vanochtend de lopende hervormingen. 'Als we nu niet doorzetten, is er over een paar jaar misschien geen Post meer.'

De acties tegen de hervormingen bij De Post nemen vandaag verder uitbreiding. In Wallonië gaan de acties door, en ook in Brussel zijn sommige postbodes beginnen staken. De werknemers protesteren tegen de invoering van een systeem van wijkpostbodes, die volgens hen het beroep van postbode uithollen.

De Post-topman Johnny Thijs verdedigde de hervormingen deze ochtend tijdens een persontmoeting. Hij sprak zelfs dreigende taal: zonder deze ingrepen dreigt de Post te verdwijnen wanneer de markt in 2011 geliberaliseerd wordt en er nieuwe concurrenten opduiken, zei hij. Zijn boodschap aan de bonden was duidelijk: blijven praten is geen optie, en indien nodig zal de raad van bestuur op zeker ogenblik de beslissing opleggen.

Volgens Thijs zal het beroep van postbode niet verdwijnen, maar moeten de postmannen inhoudelijk wel ander werk gaan doen. Zo moeten ze zich meer toeleggen op triage en gespecialiseerde taken zoals de uitbetaling van pensioenen.

16:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wijkpostbodes Thijs de onozelaar denkt dat hij met ons kan doen wat hij wilt, hij en zijn ingenieurs rondom hem denken enkel aan hun bonussen, en de ministers die Thijs aangesteld hebben willen hun handen niet vuil maken, dat is de reden waarom ze Thijs aangesteld hebben, wat dacht je

Gepost door: MARIO | 30-10-09

De commentaren zijn gesloten.