01-10-09

de nooit stakende postbode... heeft zijn nieuw contract...

luc‘Postbode die nooit staakt' heeft nieuw contract

‘Jawel, ik heb wat ik moet hebben: een nieuw contract', zei een gelukkige postbode Luc Van Nuffel gisteren. De man was maandag de enige postbode in Denderleeuw die werkte terwijl al zijn collega's staakten.

Sommige collega's bekeken hem gisteren scheef aan omdat hij maandag niet had meegestaakt. ‘Ze klaagden dat we enkele uren moesten overwerken. Maar ja, dat weet je toch als je staakt: dat het werk blijft liggen.'

Maandag wilde Luc Van Nuffel absoluut niet staken omdat zijn tijdelijke contract net afliep. ‘En ik zou eigenlijk nooit staken. Ik ben daar tegen', zei Van Nuffel vlakaf.

Gisterochtend ondertekende Van Nuffel een contract van zes maanden bij De Post van Denderleeuw. ‘Het is mijn derde tijdelijke contract. Nu is De Post wel bijna verplicht me de volgende keer een contract van onbepaalde duur te geven. Dat zou een geruststelling zijn. Ik ben 46 en heb een vrouw en twee kinderen. Ik moet ook elke maand de rekeningen betalen, hé.'

De postbodes van Denderleeuw staakten tegen de gevreesde komst van de zogeheten wijkpostbodes: studenten of huisvrouwen die tegen een lager loon bepaalde taken van de postbode zullen overnemen.

17:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

ze mogen tot 2 jaar geven en dan wordt het doppen
spijtig

Gepost door: jos | 06-10-09

De commentaren zijn gesloten.