01-10-09

einde belastingsvoordeel.. voor Deutsche Post...

deutsche post v
FDP wil einde belastingsvoordeel Deutsche Post

De Duitse FDP wil een belastingvoordeel voor Deutsche Post op de postmarkt beëindigen. Dat zei postexpert Gudrun Kopp van de partij in het Duitse zakenblad Die Welt. De FDP behaalde een glansrijke overwinning bij de laatste verkiezingen en treedt mogelijk toe tot de Duitse regering.

Kopp liet weten dat de partij een wetsvoorstel gaat indienen om zo een vrij speelveld voor concurrenten te creëren. Zij wil dat de wet eind dit jaar ingaat. Gesprekken over het voorstel vinden naar verwachting in de komende weken plaats.

De wetswijziging zou positief kunnen zijn voor post- en pakketbedrijf TNT, dat al langer actief is in Duitsland. Het bedrijf heeft inmiddels een groot netwerk opgebouwd, waarmee het zakelijke post bezorgt.

Minimumloon

Op dit moment heeft TNT ook te maken met een cao met daarin een minimumloon van Deutsche Post die algemeen bindend is verklaard. Volgens analisten van Petercam zijn de woorden van Kopp goed nieuws rond deze kwestie. Volgens Petercam zal TNT mogelijk de vrijheid krijgen om over een eigen cao te onderhandelen.

Op de beurs wordt vooralsnog niet gereageerd op het nieuws. Het aandeel TNT stond aan het begin van de middag ruim 1 procent lager op 18,14 euro. Deutsche Post stond in Frankfurt 1,9 procent lager.

17:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.