02-10-09

geen post in Brussel en Brabant...

poststaking_jpg_250Geen post in Brussel en in Brabant

Door werkonderbrekingen in de postsorteercentra Brussel X en Luik en in het verdeelcentrum van Charleroi, hebben een zeventigtal kantoren en sorteercentra vrijdag problemen met de postbedeling.

In Brussel en Vlaams- en Waals-Brabant kan door de actie van de postwerknemers tegen de invoering van de wijkpostbodes helemaal geen post bedeeld worden. Dat zeggen de vakbonden ACOD en ACV.

In Brussel X willen de postbedienden met hun actie hun steun betuigen met de postbodes. Eveneens door een staking wordt er niet gewerkt in het sorteercentrum van Luik. Een kleinere actie is aan de gang in het verdeelcentrum van Charleroi.

Volgens André Blaise van de christelijke vakbond ACV is de werknemersactie van donderdag in een vijftigtal kantoren vrijdag uitgebreid naar zowat zeventig kantoren. De vakbond herinnert eraan dat er dinsdag een vergadering gepland staat met de postdirectie, als voorbereiding op het paritair comité van 16 oktober. Tot dinsdag gaat het ACV de werksituatie bij De Post evalueren, terwijl ze van de directie een opening verwacht.

Het ACOD zal maandag bekijken of de acties verder moeten worden gezet. De woordvoerder van die vakbond benadrukt dat "de toestand ernstig is. We verwachten een sterk signaal van de directie."

Sinds 22.30 uur gisteravond blokkeren personeelsleden van De Post het grote sorteercentrum Brussel X. Er kunnen geen vrachtwagens in- of uitrijden. De kranten werden wel normaal bedeeld. 

13:46 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.