02-10-09

Johnny steekt project wijkpostbode... in de frigo...

frigo
Postbaas Johnny Thijs bevriest project met wijkpostbodes

Postbaas Johnny Thijs heeft de vakbonden uitgenodigd voor een gesprek over de invoering van de wijkpostbodes. Die ingreep heeft de voorbije dagen tot tal van kleine stakingen geleid van postbodes. Vandaag lag echter het postsorteercentrum voor Brabant en Brussel lam. Intussen wordt het project van de wijkpostbodes bevroren.

De Post wil het systeem van wijkpostbodes invoeren. Dat zijn mensen die de voorgesorteerde brieven afhalen en ze dan op zelfstandige basis van deur tot deur bestellen in een wijk. Een job van enkele uurtjes. Het zou goedkoper zijn dan te werken via de klassieke postbodes.

De postbodes nemen de ingreep niet. Ze vrezen voor hun werkzekerheid. De voorbije dagen voerden ze al tal van lokale prikacties. Vrijdag werd de impact ervan een pak groter. Het postsorteercentrum Brussel X werd platgelegd zodat Brussel en Brabant geen post kregen.

Postbaas Johnny Thijs, die de voorbije dagen nog stoere taal sprak, schakelde daarom over op een meer verzoenende toon. In een brief aan het personeel drukte hij zijn zorg uit over de sociale onrust in het bedrijf. Hij toonde begrip voor de ongerustheid van de medewerkers in verband met de geplande hervormingen.

Hij nodigde ook de vakbonden uit voor een gesprek over de discussiepunten, waaronder de werkzekerheid voor het personeel.

In afwachting daarvan wordt het project van de wijkpostbodes bevroren...

17:04 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.