06-10-09

Ook bij de Finse post sneuvelen... banen...

itella  x
De Finse post, tegenwoordig bekend onder de naam Itella, heeft bekend gemaakt voor het einde van het jaar 360 banen te willen saneren. Itella hoopt dit te realiseren voor een natuurlijk verloop onder het personeel.

Deze bekendmaking is de zoveelste in deze serie van de kant van Itella. Nu zijn de banensaneringen het gevolg van nieuwe, efficiëntere, machines en het feit dat het bedrijf de postsorteercentra aan het concentreren is in Helsinki, Tampere, Kuopio en Oulu. Hierdoor wordt personeel overbodig, aldus Itella.

Volgens CEO Jukka Aho worden steeds meer facturen en bankafschriften door de staat en de grootste klanten via internet verstuurd en afgehandeld. Begin 2011 zal er ook nog een nieuwe wet ingaan, waardoor de concurrentie op de postmarkt in Finland wordt vergroot. Itella wil klaar zijn voor deze ontwikkeling door de kosten laag te houden.

Bij 9 vestigingen zullen banen verloren gaan, de meeste in Helsinki, Turku en Lapeenranta.

Aho zegt dat er de kosten voor personeel hoog zijn. Dit jaar ligt het personeelsverloop rond de 1.500 werknemers. Hierdoor zullen de meeste reducties worden gerealiseerd via pensionering of mensen die het bedrijf verlaten.

Op dit moment werken er bij Itella circa 23.000 mensen in Finland.

13:51 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.