07-10-09

foutje van de facteur... grote gevolgen...

henrietteenandre_jpg_250
André en Henriette, 50 jaar samen dankzij de vergissing van de facteur

gouden huwelijksjubileum met een onwaarschijnlijk verhaal

'Wie zijn hier de jubilarissen?' vroeg de delegatie van het gemeentebestuur zich gisterenmiddag in zaal 'De zeven Eiken' af. En dat was niet eens overdreven, want niemand kon uit het bonte gezelschap André Haentjens en Henriette De Bruyne herkennen als het oudste koppel. De stralende jubilarissen wonen op 't Kapelleken. Henriette is de dochter van een aardbeikweker uit Zaffelare, en werkte eerst bij de bloemisten en later als poetsvrouw. André werkte bij zijn vader die molenaar was in Kalken en er ook een taxibedrijf had. Later ging hij aan de slag bij Polymac, de vroegere botenzaak langs de Antwerpse Steenweg.

André en Henriette schrokken wel even toen burgemeester Deswaene hun verleden haarfijn wist uit te leggen: André had tijdens zijn legerdienst een nieuwjaarskaart thuis besteld gekregen, ondertekend door HDB. Een vergissing van de postbode, bleek later.


Maar zijn ouders stuurden hem de kaart na, en André ging samen met een collega hard op zoek naar de dame achter de mysterieuze post. Hij kwam zelfs uit bij twee Henriettes, ééntje in Hijfte en ééntje in 't Kapelleken.

'Mijn huidige vrouw stond gewoon als eerste op het lijstje', zei André, waarmee hij meteen bewees dat het leven bestaat uit keuzes maken en 'chance' hebben. 50 jaar later heeft het echtpaar 3 kinderen (Martine, Brigitte en Ronny) en acht kleinkinderen.
André is vooral bekend als gewaardeerd bestuurslid - commissaris heet dat tegenwoordig - van de Oudstrijdersbond.

19:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

dag Pol, de wonderlijke verhalen zijn de prozaïsche wereld nog niet uit!
groeten.

Gepost door: magda | 07-10-09

Geachte heer/mev ik heb dakderagers als bezorgt op tamarindestraat 37 telefoon nummer 0649998981 op vekert huis nummer staat 35 maar moet naar37tamarindestraat 4537xg graag terug derien a u b.vriendelijk groet k boubkari

Gepost door: khalid | 25-06-10

De commentaren zijn gesloten.