07-10-09

voor het dodelijk ongeval had de brokkenpiloot al 3 bijna-ongevallen...

Brokkenpiloot had al drie bijna-ongelukken
De 21-jarige verdachte van een opzettelijke aanrijding die dit weekeinde het leven kostte aan de 49-jarige Herman Laanen uit Erp heeft in een half uur tijd drie keer eerder geprobeerd tegen een auto van links op te botsen.
Bij de politie hebben zich de afgelopen dagen drie chauffeurs gemeld met het verhaal dat ook zij bijna in aanrijding kwamen met de zwarte Audi van de man uit Venlo. De bijna-ongelukken vonden op dezelfde locatie in Erp plaats in een tijdsbestek van een half uur. Bij de vierde poging van de op verzekeringsgeld beluste Limburger werd de bestelauto van postbode Laanen geraakt. Die raakte vervolgens de macht over het stuur kwijt, botste op een boom en kwam tot stilstand in een sloot.

De politie gaat ervan uit dat de zaak tegen de verdachte met de nieuwe getuigenverklaringen een stuk sterker is geworden. Hem wordt vrijwel zeker doodslag ten laste gelegd. "Als je op zo'n weg met bomen erlangs opzettelijk een botsing veroorzaakt, neem je bewust het risico dat er iemand om het leven komt. Dat gaat verder dan dood door schuld", verklaart een politiewoordvoerder. De politie is intussen nog op zoek naar een mogelijke handlanger.

07:45 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.