12-10-09

geen pas... geen aangetekend schrijven...

pasWil je je pas terug? Toon dan eerst je pas

Thibo (16) moet politie erbijhalen om zijn ID-kaart mee te krijgen

Kafkaïaanse toestanden in een postkantoor in Oostende. Thibo Buysse (16) wilde er zijn verloren identiteitskaart ophalen, maar de postbeamte weigerde hem zijn aangetekende brief mee te geven. Reden: Thibo kon zijn identiteitskaart niet voorleggen.

'Daar stond ik dan, met mijn mond vol tanden', vertelt Thibo Buysse. 'In het postkantoor probeerde ik met handen en voeten uit te leggen dat mijn identiteitskaart wellicht in de opgestuurde brief zat. Maar om de brief mee naar huis te krijgen moest ik mijn paspoort tonen.'

De jonge Oostendenaar speelde twee weken geleden zijn identiteitskaart kwijt tijdens een dagje uit in Kortrijk. Het gezin Buysse had intussen telefoon gekregen dat de kaart terecht was en dat die per post zou worden opgestuurd. Vrijdagmorgen ontving Thibo een kaartje met de melding dat hij bij De Post moest langsgaan voor een aangetekende brief. Dat moest de verloren identiteitskaart wel zijn. 'Ik ging diezelfde avond nog naar het postkantoor. Maar ik kreeg de omslag niet mee als ik mijn identiteitskaart niet kon tonen. Ik wist niet waar ik het had. Ik probeerde op alle mogelijke manieren uit te leggen dat ik mijn identiteitskaart kwijt was en dat die wellicht in de bewuste omslag zat. Maar tevergeefs. Ik toonde mijn studentenkaart. Niets. Mijn abonnement van De Lijn. Nog altijd niets. Alles in mijn portefeuille zei dat ik Thibo Buysse was. Maar de omslag kreeg ik niet mee'.

Na een half uur 'onderhandelen' trok Thibo radeloos naar het politiekantoor. 'Ik deed opnieuw mijn verhaal en de agent reageerde stomverbaasd. De politie beloofde tussenbeide te komen, maar intussen was het postkantoor al gesloten. Nog een dagje wachten dus.'

Zaterdagochtend trok een agent dan naar het postkantoor en kon na lang aandringen via de klantendienst van De Post voor een oplossing zorgen. De politie omschreef het verhaal als 'pure kafka'. 'We kregen telefoon dat ik op vertoon van mijn SIS-kaart de omslag zou meekrijgen. Eindelijk', zegt Thibo.

Het verhaal kreeg nog een staartje. In de omslag zat uiteindelijk niet de identiteitskaart van Thibo, maar papieren rond een vakantiejob. 'Maar dat doet achteraf gezien weinig ter zake', reageert Redgy, de vader van Thibo. 'De kans dat het om het paspoort ging, was bijzonder groot. Dit was echt lachwekkend. De identiteitskaart zal wellicht een van de volgende dagen toekomen. Benieuwd of ons dezelfde taferelen te wachten staan.' In het lokale postkantoor was niemand te bereiken voor commentaar.

en toch, voor een aangetekend schrijven moeten wij, postbodes, de identiteitskaart en/of volmachtkaart vragen ter bevestiging van de ware identitieit van de aangeschrevene... anders komt men ons op de vingers tikken!

16:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.