13-10-09

De Post... nieuwe stijl...

magneet_kaart
Post ondergaat metamorfose

Het postkantoor in Kapellen-centrum ondergaat een grondige metamorfose. Automaten en magnetische kaarten staan centraal.

Kapellenaars vonden recent een bericht van De Post in hun brievenbus. "Vanaf 14 oktober tot en met 11 november is het postkantoor Kapellen- Centrum, Christiaan Pallemansstraat 8, beperkt geopend wegens renovatiewerken", luidde het. Dat is ondertussen achterhaald. De renovatie volgt nog, maar pas vanaf 20 oktober, en tot 18 november.

"In het postkantoor wordt low cash bench ingevoerd", zegt de Kapelse kantoorhoudster Jill Horions. "Allereerst worden de loketten volledig open, geen glas meer. Verder worden er in het kantoor meerdere automaten geplaatst, want aan het loket kan je nog maar terecht voor bedragen tot 50 euro. Meer geld krijg je niet meer aan het loket."

"Voor bedragen tot 25.000 euro krijg je voortaan aan het loket een magneetkaart. Daarmee stap je dan naar de automaten en haal je je geld uit de automaat. Dat zorgt voor verhoogde veiligheid voor klanten en personeel." Zo heeft bijvoorbeeld een overvaller niets meer te zoeken in zo’n postkantoor.

De Bancontact-automaat aan de gevel in de Christiaan Pallemansstraat blijft bestaan. "Er komt er nog een tweede, ín het kantoor. In zo’n sas zoals bij banken, waar je van 6 tot 23u terecht kan", aldus nog Horions.

Voor alle duidelijkheid: het Kapelse postkantoor sluit pas vanaf 20 oktober de deuren. En dat tot en met 17 november. Via de dienstingang kan je er nog wel terecht voor het afhalen van pakjes en aangetekende zendingen, behalve op 17 november.

18:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.