14-10-09

Finse Post moet tarieven... verlagen...

ficora
De Finse Autoriteit voor de Communicatie, Ficora, heeft dinsdag bekendgemaakt dat het verwacht dat Itella, de voormalige Finse Post, de tarieven voor brieven en kleinere pakketten gaat verlagen, om deze in overeenstemming te brengen met de daadwerkelijke kosten van vervoer.

Ficora zei in een uitgegeven verklaring dat de prijsstelling van Itella niet overeenkomt met de algemene prijsvoorwaarden voor postdiensten zoals deze vastligt in de Finse Postwet. Volgens Ficora is meer dan een kwart van de kosten die Itella berekent niet gerelateerd aan de diensten die Itella er voor aangeeft te verrichten.

In mei 2010 moet Itella een nieuwe prijslijst hebben opgesteld en moet het bedrijf aan Ficora hebben gerapporteerd hoe deze kosten zijn opgebouwd.

Itella is een onderneming die volledig in handen is van de Finse staat. Het is verantwoordelijk voor de postdiensten en een aantal commerciële diensten.

Update
In een reactie heeft Itella laten weten de beslissing van Ficora onredelijk te vinden. Als gevolg van het verlagen van de tarieven kunnen de uitgevers van bladen en kranten, die het momenteel al niet bepaald gemakkelijk hebben, worden geconfronteerd met stijgende leveringskosten. Bovendien gaat de beslissing van Ficora volgens Itella in tegen de Europese wet- en regelgeving én tegen de goedkeuring van de tarieven in 2005-2007 door Ficora zelf.

De Federation of the Finnish Media Industry waarschuwde dat de bezorgingskosten met meer dan 100 miljoen euro kunnen gaan stijgen, hetgeen de nekslag kan zijn voor meerdere kranten.

19:01 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dag Pol, awel, dat is gecompliceerd hoor om de tarieven te verlagen.
Sommige postfilialen sluiten maar hier sluiten ze ...om te verbouwen en nu moeten we een maand lang een ferm stuk verder naar een ander postfiliaal die dan gaat sluiten als de verbouwde post weer open zal zijn!! Wat gaan ze in de toekomst doen als ze nog eens willen verbouwen?

Gepost door: magda | 14-10-09

De commentaren zijn gesloten.