15-10-09

Postbonden zoeken steun... in het parlement

parlement
Postbonden zoeken steun bij parlementsleden

Een delegatie van een tiental vertegenwoordigers van verschillende vakbonden (ACV, ACOD, VSOA en 3 Franstalige bonden) heeft deze namiddag een onderhoud gehad met verscheidene parlementsleden. Dit om steun te vragen voor hun acties en bezorgdheid omtrent de toekomst van De Post.

Een groep van een honderdtal postbodes had zich 's middags verzameld voor het federaal parlement. Daarop werd een kleine delegatie binnen ontvangen door meerdere volksvertegenwoordigers van verschillende politieke families (meerderheid en oppositie).

Sensibiliseren
Het doel van de bonden was om "de parlementsleden te sensibiliseren over de toekomst van de publieke dienst", zo stelde ACV vertegenwoordiger André Blaise na afloop. "De liberalisering van de postmarkt in 2011 is onvermijdelijk. En aan het eind van de rit zullen de grote ondernemingen als winnaars uit de bus komen. De burger zal meer moeten betalen voor een minder goede dienstverlening", verduidelijkte hij nog.

Voorts erkende Blaise dat de parlementairen "bezorgd waren over de toekomst van De Post", ook al wilden ze zich volgens hem "niet moeien met de zaken van de publieke onderneming". Een nieuwe ontmoeting is voorzien voor 28 oktober in de commissie Infrastructuur, Verkeer en Overheidsbedrijven. En morgen is er nog een vergadering gepland tussen de bonden en gedelegeerd bestuurder van De Post, Johnny Thijs.

21:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.