15-10-09

Royal Mail... gaat plat...

De leiding van de Royal Mail (anno 1516) wil het bedrijf moderniseren en efficiënter maken om de concurrentie met het internet en andere postbedrijven aan te kunnen gaan. Maar volgens de bonden gaan de hervormingsplannen te ver. Onderhandelingen hebben tot nu toe niets opgeleverd. Vandaag prikken de bonden een datum voor een landelijke staking, die op zijn vroegst over een week zal beginnen.

Concurrenten spinnen in ieder geval garen bij de naderende staking. Bedrijven als Parcel2Go zijn zelfs op youtube een eigen nieuwsdienst begonnen waarmee ze de laatste stand van zaken geven over de stakingsplannen. Op sombere toon melden ze dat het hele land dreigt stil te vallen en dat tal van bedrijven hun contracten met Royal Mail opzeggen.

 

Niet bepaald onpartijdige berichtgeving, lijkt me. Maar het is een sentiment dat ook door de regering wordt herhaald. Overigens ook niet zonder eigenbelang, want de overheid probeert al een tijdje (zonder succes) te Royal Mail deels te privatiseren. Peter Mandelson, minister van Handel, noemt de staking 'suicidaal'.

Op donderdag 22 oktober en vrijdag 23 oktober wordt de Britse postbezorging volledig stilgelegd.

19:31 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.