21-10-09

Prins Filip op zegel... met baard...

de baard
Filip wil mét baard op zijn nieuwe zegel

Als prins Filip straks mét baard op zijn verjaardagspostzegel prijkt, dan is dat omdat hij er zelf op heeft aangedrongen.

Volgend jaar brengt De Post een nieuwe postzegel uit van kroonprins Filip naar aanleiding van diens vijftigste verjaardag. Opvallend daarbij is dat de prins staat afgebeeld mét baard, de nieuwe look die hij zich een tijdje geleden heeft aangemeten en waarmee hij veel succes oogstte.

'We hebben de keuze voor die foto gemaakt op vraag van de prins zelf', klinkt het bij De Post, die de nieuwe zegel gisteren voorstelde in het Centrum voor Hedendaagse Kunst Wiels in Brussel. In eerste instantie had De Post gekozen voor een foto van de prins-oude-stijl, zonder baard. 'Maar de prins heeft gevraagd om een andere foto.'

Volgens royaltywatcher Kathy Pauwels is de keuze voor de baard geenszins toevallig. 'Filip heeft een dubbele onderkin en in koninklijke kapperskringen vertelt men mij dat hij die zoveel mogelijk wil camoufleren', zei ze eerder. Bovendien zou Filip met zijn baard stokken in de wielen willen steken van imitator Walter Baele, want hij is volgens Kathy Pauwels niet zo opgezet met de manier waarop hij door de imitator wordt neergezet.

13:15 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.