24-10-09

geen alternatief voor... banenverlies...

tnt lib
Geen alternatief voor banenverlies TNT

Het is de vakbonden niet gelukt om met een alternatief te bedenken voor de reorganisatie bij TNT. De bonden hadden afgelopen zomer een onderzoeksbureau opdracht gegeven om plannen te maken, die kunnen voorkomen dat er banen verloren gaan.

TNT wil vanaf 2015 geen postbodes meer in fulltimedienst. Het bedrijf wil dan alleen nog maar werken met deeltijd postbezorgers. Er zijn nu 20.000 postbodes met een volledig dienstverband bij TNT.

Inleveren
Reden is dat de opvolger van het staatsbedrijf PTT minder poststukken te verwerken krijgt. Dat is onder meer het gevolg van de liberalisering van de postmarkt, waardoor TNT de poststroom in toenemende mate moet delen met concurrenten als Sandd en Select Mail.

Gedwongen ontslagen zijn overmijdelijk zegt het bedrijf, maar het verlies aan banen kan volgens TNT worden vertraagd als er afspraken worden gemaakt over het inleveren van loon.

De bonden gaan deze kwestie voorleggen aan hun leden; óf salaris inleveren met behoud van werkgelegenheid, óf salaris gelijk houden met verlies aan werkgelegenheid.

10:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.