29-10-09

Postovervaller barst... in tranen uit...

italie
Italiaanse overvaller barst in tranen uit

 

Een man uit Genua die een postkantoor wilde overvallen, barstte in tranen uit toen een van de medewerkers hem vertelde dat "een leven van criminaliteit niets voor hem was".

Antonio M. kon de eindjes niet meer aan elkaar knopen en besloot hierop geld te stelen. Zo kon hij zijn zoon en vrouw onderhouden. Gewapend met slechts een schroevendraaier en zonder enige poging zijn identiteit te verhullen, stormde hij het eerste het beste postkantoor binnen. Hij vertelde een medewerkster hem het geld te overhandigen, alleen "zonder enige overtuiging in zijn stem".

De vrouw keek hem aan en zei: "Kom op, doe het niet. Je wilt me dit niet aandoen". Dit betekende voor de man het breekpunt, hij barstte in tranen uit en stortte zijn hart aan haar uit over zijn financiële problemen. Een collega van de vrouw waarschuwde intussen de politie. Deze trof even later de man nog steeds huilend aan, getroost door de vrouw en onder medeleven van de aanwezige mensen in de rij.

De politie moest de man natuurlijk wel arresteren, maar de rechter streek met de hand over het hart en veranderde de aanklacht van "gewapende overval" in "bedreiging". De man kreeg uiteindelijk een symbolische boete van 32 euro.

17:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.