05-11-09

plas eens... in een brievenbus...

brievenbus1Geen straf voor scoutsleiders die in brievenbus plasten

De Leuvense correctionele rechtbank heeft twee scoutsleiders uit Leuven en Bierbeek de gunst van de opschorting verleend. Het tweetal was vervolgd voor stalking omdat ze tussen augustus 2005 en januari 2008 regelmatig in de brievenbus van een Leuvens koppel gingen plassen. Bovendien lieten ze meer dan eens uitwerpselen achter in de tuin en vernielden ze de tuinbeplanting en verlichting. Pas nadat de slachtoffers een camera hadden geïnstalleerd, konden de twee geïdentificeerd worden.

De twee, de 22-jarige Karel T. uit Leuven en de 21-jarige Pieter A. uit Bierbeek, hadden geen duidelijk motief voor hun gedrag. Volgens de rechtbank konden ze, gezien de lange periode tijdens dewelke de feiten zich herhaalden, alleszins niet voorhouden dat het om een kwajongensstreek ging.

Omdat de twee geen eerdere veroordelingen hadden, genoten ze de gunst van de opschorting. Ze moeten zich wel laten begeleiden voor hun overmatig alcoholgebruik en een cursus daderinzicht volgen. Ze moeten hun slachtoffers ook een schadevergoeding van 1.671 euro en een rechtsplegingsvergoeding van 650 euro betalen.

08:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.