12-11-09

onderzoek naar fraude... met facturen...

OnderzoekDe Post opent onderzoek naar fraude met facturen

De Post onderzoekt een vijftal gevallen van mogelijke fraude, maar geeft geen details. In een e-mail waarschuwt een anonieme afzender voor fraude met facturen van een aantal bedrijven. Het originele rekeningnummer dat vermeld stond op de facturen, zou overplakt zijn met een zelfklever met een ander rekeningnummer. Sporen zouden leiden naar het postsorteercentrum Brussel X.

De anonieme e-mail roept op tot waakzaamheid bij het versturen van facturen. De laatste weken zijn volgens de afzender facturen van een aantal bedrijven geopend en vervalst. Het originele rekeningnummer dat vermeld stond op facturen, zou volgens de e-mail telkens overplakt zijn met een zelfklever met een ander rekeningnummer. Nietsvermoedende klanten schreven naar verluidt het verschuldigde bedrag over naar het rekeningnummer van de oplichter. De fraude kwam, nog steeds volgens de anonieme afzender, snel aan het licht. Sporen zouden leiden naar werknemers van het postsorteercentrum Brussel X.

De Post kan vandaag enkel zeggen dat het bedrijf op de hoogte is van mogelijk vijf fraudegevallen. Volgens woordvoerder Piet Van Speybroeck onderzoekt De Post de zaak. "Het is momenteel volkomen voorbarig om te zeggen dat postmedewerkers betrokken zijn", aldus Van Speybroeck. Meer details wilde hij niet geven.

17:16 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.