12-11-09

ook llla Poste op weg naar... privatisering...

la post 5Privatisering Franse Post op weg

 

De Franse Senaat heeft het wetsontwerp over La Poste uiteindelijk goedgekeurd, ondanks de talrijke amendementen die door links werden ingediend. Deze stap moet het overheidsbedrijf voorbereiden op de opening van de markt voor de concurrentie, die voorzien is voor 1 januari 2011.

 

De tekst voorziet de omvorming van La Poste in naamloze vennootschap, met een staatsinbreng van 2,7 mrd EUR. De volksvertegenwoordigers zullen zich vanaf 15 december over het dossier buigen. Vijf vakbonden (CGT, SUD, CFDT, FO en CFTC) roepen het postpersoneel op om het werk op 24 november neer te leggen om zich tegen het wetsontwerp te verzetten. De Nouveau Parti Anticapitaliste (NPA), een extreem-linkse partij, roept eveneens op tot een "gedecentraliseerde nationale betoging" op 28 november.

La Poste beschikt met GeoPost over een dochter die gespecialiseerd is in het pakjesvervoer en de logistiek. Ze is actief onder de merknamen DPD, Chronopost, SEUR en Exapaq en is de nummer twee van het expresvervoer in Europa.

21:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.