13-11-09

oproep...

territori-fluttuanti-600x350
Vier jonge Belgische kunstenaars hebben onlangs een postactie opgestart in Turijn naar aanleiding van het kunstproject "Territori Fluttuanti".
Zij nodigen iedereen uit om hen een postkaartje te sturen, en dit tot 21 november.

Nico Dockx, Pol Matthé, Helena Sidiropoulos en Jochem Vanden Ecker werden uitgenodigd voor een kunstenaarsverblijf te Turijn. Het verblijf werd gecreëerd door Progetto Diogene, een groep Italiaanse kunstenaars en architecten, en draait rond het concept ‘zelfvoorziend leven’. Zij werken en wonen gedurende één maand in een tram die tot woning werd omgebouwd. De tram is uitgerust met zonnepanelen en zelfontworpen meubilair.

Deze tram werd geplaatst op een tramspoor dat momenteel buiten gebruik is. Hij bevindt zich op de drukke rotonde op de kruising van Corso Verona en Corso Regio Parco in de "Siciliaanse" buurt." De bedoeling is om van deze rotonde een levendige plek te maken. Daarbij werd de omgeving al betrokken. Zij kregen een postkaart die zij kunnen terugsturen met hun reflecties, bedenkingen, ideeën, kritiek, mogelijke utopieën, enz.

Een postbus ontbrak, maar met de materialen die zij vonden in de buurt, hebben zij zelf een postbus in elkaar geknutseld. En de plaatselijke postbode heeft hen graag in zijn ronde opgenomen.

Niet enkel de buurtbewoners kunnen hen een postkaart zenden. Iedereen die bedenkingen, ideeën,... heeft en zin heeft om deze op te schrijven, is welkom om hen een postkaart te sturen en daarmee mee te werken aan het kunstproject.

Dit kan op het volgende adres:

Rotonda Fluttuante
Corso Regio Parco
Corso Verona
10152 Torino
Italië

Pol"s kaartje is al op weg...

08:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De website van het project http://www.progettodiogene.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=66&Itemid=76&lang=en" target ="_blank">De website van het project

Gepost door: jos M. | 13-11-09

De website, maar nu clickable voila

Gepost door: jos M. | 13-11-09

De commentaren zijn gesloten.