19-11-09

problemen postbedeling... in Waasmunster...

bussen
Problemen met postbedeling in Waasmunster

Inwoners klagen over een gebrekkige postbedeling in Waasmunster. Brieven zouden te laat of zelfs niet gebust worden. De Post schrijft het probleem toe aan een interne reorganisatie.

"De kwaliteit van de postbedeling is er enorm op achteruit gegaan", vindt Johan Waelkens, een bewoner van het Durmedal. "Brieven worden op het verkeerde adres gebust en de bedeling verloopt vaak pas in de namiddag. Soms krijgen we geen post, of veel te laat. Eén keer kreeg ik zelfs een factuur in de bus die al opengescheurd was, zonder enige uitleg van de postbode."

Bij De Post nam men de klachten van Waelkens ernstig, en werd de zaak onderzocht. "Sinds twee november verloopt de postbedeling voor Waasmunster via het kantoor in Sint-Niklaas", legt Fred Lens van De Post uit. "Door de reorganisatie werden poststukken in sommige straten later op de dag bedeeld, maar andere mensen kregen hun brieven dan weer vroeger aan."

Lens wijst ook op een aantal andere oorzaken. "De Post kreeg te kampen met onregelmatigheden bij het personeel", verduidelijkt hij. "Werknemers die aan het einde van hun contract zaten, werkten soms niet meer naar behoren."

Ook voor de opengescheurde factuur die Waelkens in de bus kreeg, heeft De Post een verklaring. "De postbode had de brief op een foutief adres afgeleverd", legt Lens uit. "De persoon bij wie de brief terechtkwam, maakte de zending open en zag dat de factuur niet voor hem was bestemd. Nadien stak de man de brief opnieuw in de postbus en werd de zending via het normale circuit bij Waelkens gebust."

Lens belooft dat de problemen met de postbedeling verleden tijd zijn. "De voorbije weken zat Waasmunster in een overgangsfase", schetst hij. "Sinds kort hebben we een deskundig personeelslid aan het hoofd van de afdeling Waasmunster. Ik ben ervan overtuigd dat hiermee een einde komt aan de klachten."

17:31 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.