20-11-09

nog geen akkoord... over wijkpostbodes...

overlegNog geen akkoord over wijkpostbode

De directie en de vakbonden van De Post slagen er voorlopig niet in een akkoord te vinden over de invoering van de wijkpostbode. Die zou voor een minimumloon enkele uren per dag de post ronddragen, tot groot ongenoegen van de postbodes, die banenverlies vrezen.

Sfeer positief
De directie en bonden van De Post zaten gisteren rond de onderhandelingstafel om tot een akkoord te komen over de wijkpostbode. "Het was een vergadering in een hele serie van vergaderingen", beklemtoont De Postwoordvoerder Piet Van Speybroeck. "De sfeer was positief. Maar zolang de eindmeet van de onderhandelingen niet bereikt is, wil ik geen uitspraken over de al dan niet invoering van een afgeslankte versie van de wijkpostbode", benadrukt hij.

Geen banenverlies
Ook Marc De Mulder van VSOA zat mee aan tafel. "Ik merk dat we in de juiste richting bewegen. De Post staat open voor onze argumenten. We vreesden onder meer banenverlies door de wijkpostbode maar dat zou toch niet de bedoeling zijn, verzekerde de directie." De Mulder zegt tegen het eind van het jaar tot een akkoord te willen komen.

16:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.