21-11-09

bewoners zoeken handelaar... voor postpunt...

cat
Bewoners zoeken handelaar voor PostPunt

Dichtstbijzijnde postkantoor is minstens vijf kilometer weg

De bewoners van Ramsel doen een oproep naar lokale handelaars om zich kandidaat te stellen om een PostPunt te worden. Voor postzegels moeten ze immers naar Herselt of Begijnendijk.

Toen De Post een paar jaar geleden besliste om het postkantoor in de Gust Vandenheuvelstraat te sluiten, moesten de bewoners van Ramsel voor hun postzegels en aangetekende zendingen noodgedwongen uitwijken naar het kantoor in Begijnendijk of Herselt. Een postkantoor per gemeente: dat was voortaan de regel. De inwoners van Ramsel moeten minstens vijfkilometer rijden om hun postzaken te regelen.

Voor de ouderen in het dorp was de sluiting van het filiaal geen geschenk. 'Ik vond het jammer dat De Post in Ramsel de deuren sloot. Ik moet nu naar Begijnendijk', zegt Catharina Smeets (75) uit Ramsel. 'Dat is al gauw vijfkilometer van bij mij thuis. Voor een vrouw van mijn leeftijd is dat een behoorlijke afstand.'

Smeets ziet een verkooppunt bij een lokale handelaar wel zitten. 'Misschien is Colruyt wel geïnteresseerd om met De Post in zee te gaan. De winkel is de hele dag open en vlot bereikbaar. Het zou voor de mensen een goede zaak zijn als er opnieuw een PostPunt in het dorp is', luidt het.

De lokale SP.A-afdeling staat achter het idee om een lokaal verkooppunt op te starten. 'Sinds de sluiting van het Ramselse kantoor is de dienstverlening verminderd', zegt socialistisch raadslid Jos Van Herck. 'De mensen moeten voor hun postzegels minstens vier kilometer rijden. Voor iemand die slecht te been is, is dat een grote afstand.' Van Herck wil de zaak aankaarten bij de bevoegde minister. 'Ik wil dat De Post met een lokale handelaar een akkoord sluit. Om druk op de zaak te zetten, heb ik aan volksvertegenwoordiger David Geerts (SP.A) gevraagd om over dit onderwerp een parlementaire vraag te stellen aan de bevoegde minister.'

'We staan altijd open voor voorstellen van lokale handelaars om een PostPunt te openen', zegt Fred Lens, woordvoerder van De Post. 'Via het internet en het gemeentebestuur kunnen ze met ons in contact komen.' Lens zegt wel dat er voorwaarden zijn voordat er van een PostPunt sprake kan zijn. 'Een lokale handelaar moet interesse hebben en de behoefte van de bewoners moet er zijn', luidt het. 'Je mag niet vergeten dat de handelaar er pas één zal openen wanneer het voor hem financieel interessant is. In combinatie met de uitbating van een krantenwinkel of superette kan het de moeite lonen om met de Post in zee te gaan. De dienst PostPunten zal uiteindelijk beslissen of het extra verkooppunt er komt', besluit hij.

12:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb gelezen dat jullie nieuwe fietsen krijgen, een Duits merk maar gefabriceerd ergens in verwegistan,veel geluk daarmee en hopelijk bebeuren daag geen ongelukken mee. Maat 't zal beteren den Yves komt terug.

Gepost door: Berre | 21-11-09

De commentaren zijn gesloten.