23-11-09

Deutsche Post... gaat online beveiligd versturen...

dhlOnline beveiligde verzending bij DeutschePost

Zakelijke klanten van Deutsche Post DHL kunnen binnenkort ook voor online verzending van belangrijke documenten bij de Duitse postbezorger terecht. Het bedrijf start in de eerste helft van volgend jaar een beveiligde online mailservice voor zakelijk gebruik.

Dat liet bestuursvoorzitter Frank Appel van het Duitse concern maandag weten aan persbureau Reuters. Details over de service gaf de topman niet. Zo heeft Deutsche Post nog niet besloten hoeveel mensen moeten gaan betalen voor de service. Een van de opties die het bedrijf bekijkt, is een vast gebruikerstarief voor een maand of een jaar.

Of de service ook in Nederland beschikbaar komt, is onbekend. In Nederland is het postbedrijf vooral bekend van pakketbezorger DHL.

E-mails

Deutsche Post is de grootste postbezorger van Europa en een concurrent van TNT. Net als alle postbedrijven kampt ook Deutsche Post met dalende postvolumes, omdat steeds meer mensen in plaats van traditionele post e-mails versturen.

In een reactie liet TNT weten dat het bedrijf in Duitsland al ruim een jaar voor specifieke klanten op een beveiligde manier documenten verzendt. ,,Daarbij zien we in toenemende mate dat er om een elektronische verzending wordt gevraagd'', aldus Kees van den Heuvel, directeur van het onderdeel Document Solutions van TNT Post.

Beperkte vraag

Daarnaast stelt Van den Heuvel dat de vraag naar deze dienst in Nederland waarschijnlijk beperkt is, omdat onder meer zakelijke facturen in ons land sinds april van dit jaar niet meer van een digitale handtekening hoeven te worden voorzien. Tot die tijd eiste de fiscus een dergelijke handtekening.

Het zou in Nederland nog wel relevant kunnen zijn voor belangrijke documenten die gebruikt kunnen worden in bijvoorbeeld rechtszaken, aldus Van den Heuvel.

17:39 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.