24-11-09

even stilstaan bij de... postbode...

mailman 5
Even stilstaan bij de postbode

Postbodes komen iedere dag door weer en wind 17 miljoen poststukken afleveren. En dat met een performance waar negentig procent van de verladers jaloers op is. Duurzame logistiek is niet zo moeilijk, je moet het gewoon doen.

Vond u ook dat de winter veel te lang duurde? nou ik wel. Veel regen, vorst, wind, gewoon guur weer en dat zeker vijf maanden lang. Ondanks dat alles kreeg ik wel mijn post iedere dag. Die megaprestatie wordt niet geleverd door de bobo's in Den Haag, wordt niet geleverd met mooie warme auto's, wordt ook niet geleverd met een aangepaste leverperformance, maar wordt geleverd door een postbode op de fiets met een hele grote tas. Gewoon dat doen wat nodig is, zonder vragen te stellen.

Al eeuwen lang duurzaam

Deze postbodes zijn al eeuwen lang heel duurzaam bezig, geen enkele aanpassing in al die decennia. Natuurlijk wel op de sorteercentra met prachtige efficiënte machines die geen fouten maken, maar dat is alleen omdat de tijd die men binnen zit, veel te duur is en de postbode daarom nog meer naar buiten moet.

Verladers jaloers

Daarbuiten waar het echte werk gebeurt is er echter al vele, vele jaren niets veranderd. Volle tassen, volle fietsen, lopend of fietsend. 17 miljoen poststukken iedere dag met een performance waar 90 procent van de verladers jaloers op is. Op de fiets in weer en wind, heel groen een topprestatie.

Duurzaam zonder mopperen

Rond de tijd dat ik deze blog schrijf hoort de post te komen. Buiten staat een koude straffe wind. Ik loop naar de brievenbus toe en zie net de postbode aankomen, "goeiemorgen" zeg ik netjes, hij lacht en zegt "laat dat goeie er maar af", Duurzame logistiek is niet zo moeilijk, je moet het gewoon doen.

Jan Scheffer

20:22 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

DE postbode tis toch waar hé !

Gepost door: aluap | 25-11-09

En de wijkpostbezorgers zullen wel hetzelfde moeten doen.Heb mijn bedenkingen erover.

Gepost door: Dré | 25-11-09

De commentaren zijn gesloten.