28-11-09

weer een postkantoor minder...

DEURNEPOST2_jpg_250
De Post trekt weg uit Deurne

Gisteren sloot het postkantoor aan de Joos van den Steenelei definitief de deuren. Het is op twee jaar tijd al het vierde postkantoor dat verdwijnt.

Districtsraadslid Dirk Van Duppen (PVDA+) kwam Yvette Kools en de twee andere postbeambten die de laatste dag van het kantoor aan de Joos van den Steenelei volmaakten in de bloemetjes zetten. En hij was niet alleen. Tientallen vooral oudere buurtbewoners drukten hun waardering uit voor het werk en de dienstverlening van het postpersoneel door het overhandigen van geschenken.

Voor Yvette Kools werd het een emotioneel moment. Logisch ook, ze werkte in dit kantoortje sinds 1981. Straks verhuist ze net als haar collega's naar het grote kantoor aan de Gallifortlei. Dat is één van de twee postkantoren die er in Deurne nu nog resten. 'Dat is één voor 35.000 inwoners. Veel te weinig', berekent Dirk Van Duppen.

De Post belooft een opening van een PostPunt op de Ruggeveldlaan en de Ter Heydelaan. 'Maar ik wil mijn aangetekende zendig niet gaan halen tussen de pampers en patatten', reageert een buurtbewoonster. 'Dit kantoor is gekend voor de klantvriendelijkheid en gunstige ligging. Het grootste deel van de bezoekers zijn gepensioneerden die komen voor bankverrichtingen. Deze mensen komen nu in de kou te staan of moeten de nu reeds lange wachtrijen van het kantoor op de Gallifortlei gaan vervoegen.'

'Na de sluiting van de twee kantoren in Deurne Noord is er niet eens één loket bijkomend geopend op de Galifortlei', vervolgt Dirk Van Duppen. 'Alleen de wachtrijen werden langer, de werkdruk voor het personeel nog meer onhoudbaar en de service nog moeilijker.'

10:10 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.