29-11-09

De mannen van de post...

gentDe mannan van de post

 

Toen we ons huis kochten, stonden er in dit deel van de straat drie panden, elk met een voortuinstrook of oprit, en de brievenbus aan de gevel. Wij bouwden en verbouwden en veranderden en deden werken en toen we er onze intrek namen, hadden we een splinternieuwe voordeur met een mooie nieuwe brievenbus erin.

Later renoveerden de buren links en rechts, en plaatsten een brievenbus aan de straatzijde. Inmiddels kregen we ook heel af en toe een opmerking van de postbode dat we onze brievenbus ook moesten verplaatsen. Een nieuwe brievenbus, dat was echter het verst van onze gedachten, er waren (en zijn) heel wat dringender zaken om aan te pakken.

Tot we enkele maanden geleden een kaartje van de post kregen: dat onze brievenbus niet reglementair was en zich aan de rooilijn moest bevinden. Later kregen we een brief, en dan nog een, telkens gericht "aan de bewoners van" en ons adres (nooit op naam) en telkens zonder datum tegen wanneer die brievenbus in orde moest zijn. Die bleef echter het verst van onze gedachten. Pas op de aangetekende brief die vervolgens in de bus viel ook zonder naam (alweer gericht aan "de bewoners van" en ons adres) en niet ondertekend kregen we eindelijk een richtdatum: nauwelijks twee weken later. Indien niet, zouden we onze post telkens aan het Stapelplein moeten afhalen. Dát werd natuurlijk bijzonder onpraktisch.

Omdat een nieuwe brievenbus naar onze smaak nog steeds niet aan de orde is (we willen die maar installeren als de oprit aangelegd is, en daaraan willen we maar beginnen als er geen zware werfauto s meer op de oprit moeten staan, lees als alle grote werken binnen gedaan zijn ooit), heeft mijn wederhelft dan maar vlak voor de deadline (zo zijn we) met enkele planken zelf een brievenbus in elkaar getimmerd en knaloranje geschilderd (als het eens wat langer droog blijft, krijgt die nog een laatste laag verf).

Content dat de facteur was. Hij heeft ons speciaal bedankt.
Ikzelf moet er nog erg aan wennen dat de post niet op de mat ligt, maar buiten in een bakske.

Veerle

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Stel dat iedereen z'n bus op ongeveer 5 meter van de straat zet en de postbode moet overal afstappen en de oprit op gaan. Hoe lang zouden ze dan nodig hebben om hun post te bedelen? Dan zou je weer niet content zijn, want je zou je post maar 's avonds krijgen

Gepost door: v | 29-07-10

een of andere manager heeft dat weer beslist. kunnen ze weer gaan tellen. voor de duizendste keer.ah ja die 5m is weer enkele seconden uitgespaard x zoveel = schone auto voor de manager.
die klootzakken die post van appartementsblokken met 10 bussen terugsturen omdat ze te lui zijn om eens na te zien zouden ze moeten buitenschoppen. de post profileert zich door kwaliteit te leveren. awel proficiat

Gepost door: jos | 02-08-10

De commentaren zijn gesloten.