30-11-09

garagebox is geen... postkantoor...

postkantoor nieuwe stijl
Geen post meer in garageboxen

De gemeente Enschede staat niet meer toe dat TNT Post garageboxen gebruikt als depot voor postbestellers. Enkele maanden geleden kaartte PvdA-raadslid André Boersma deze ontwikkeling al eens aan in een vergadering van stadsdeel Zuid. In de Kisveldbrink was een garage omgebouwd tot postdepot. Dit leidde tot grote overlast voor omwonenden. Ook voor de postbestellers was het er niet prettig. Er was geen stroom, geen verwarming en er was geen toilet.

De gemeente heeft de garagebox enkele weken geleden laten sluiten. Tevens is aan TNT meegedeeld dat niet wordt toegestaan dat andere garages voor dit soort doeleinden worden gebruikt. Bewoners wordt gevraagd met de gemeente contact op te nemen als ze ergens een postdepot tegenkomen. Volgens Boersma is er op zijn minst nog één illegaal depot.

20:17 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

The postman always checks it twice...

Deense kortfilm van Peter Jensen

 

14:44 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

de luiste postbode... van Frankrijk...

lui la posteDe luiste postbode van Frankrijk

In Frankrijk is een postbode gearresteerd die 300 kg aan post thuishield. Hij wilde de stukken niet bezorgen uit pure luiheid,

De man uit Is-Sur-Tille, gelegen in het oosten van Frankrijk, werd gearresteerd nadat in zijn woning 300 kilogram aan brieven en pakketten werden gevonden. Volgens de verklaring van de man wilde hij zo zijn werk vergemakkelijken.

Doordat mensen tevergeefs op hun post bleven wachten, verrichte de politie een huiszoeking bij de luie postdode.

11:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-09

De mannen van de post...

gentDe mannan van de post

 

Toen we ons huis kochten, stonden er in dit deel van de straat drie panden, elk met een voortuinstrook of oprit, en de brievenbus aan de gevel. Wij bouwden en verbouwden en veranderden en deden werken en toen we er onze intrek namen, hadden we een splinternieuwe voordeur met een mooie nieuwe brievenbus erin.

Later renoveerden de buren links en rechts, en plaatsten een brievenbus aan de straatzijde. Inmiddels kregen we ook heel af en toe een opmerking van de postbode dat we onze brievenbus ook moesten verplaatsen. Een nieuwe brievenbus, dat was echter het verst van onze gedachten, er waren (en zijn) heel wat dringender zaken om aan te pakken.

Tot we enkele maanden geleden een kaartje van de post kregen: dat onze brievenbus niet reglementair was en zich aan de rooilijn moest bevinden. Later kregen we een brief, en dan nog een, telkens gericht "aan de bewoners van" en ons adres (nooit op naam) en telkens zonder datum tegen wanneer die brievenbus in orde moest zijn. Die bleef echter het verst van onze gedachten. Pas op de aangetekende brief die vervolgens in de bus viel ook zonder naam (alweer gericht aan "de bewoners van" en ons adres) en niet ondertekend kregen we eindelijk een richtdatum: nauwelijks twee weken later. Indien niet, zouden we onze post telkens aan het Stapelplein moeten afhalen. Dát werd natuurlijk bijzonder onpraktisch.

Omdat een nieuwe brievenbus naar onze smaak nog steeds niet aan de orde is (we willen die maar installeren als de oprit aangelegd is, en daaraan willen we maar beginnen als er geen zware werfauto s meer op de oprit moeten staan, lees als alle grote werken binnen gedaan zijn ooit), heeft mijn wederhelft dan maar vlak voor de deadline (zo zijn we) met enkele planken zelf een brievenbus in elkaar getimmerd en knaloranje geschilderd (als het eens wat langer droog blijft, krijgt die nog een laatste laag verf).

Content dat de facteur was. Hij heeft ons speciaal bedankt.
Ikzelf moet er nog erg aan wennen dat de post niet op de mat ligt, maar buiten in een bakske.

Veerle

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Little mailman...

Ga je niet naar buiten wegens het slechte weer?  misschien een filmke huren...

11:04 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-11-09

weer een postkantoor minder...

DEURNEPOST2_jpg_250
De Post trekt weg uit Deurne

Gisteren sloot het postkantoor aan de Joos van den Steenelei definitief de deuren. Het is op twee jaar tijd al het vierde postkantoor dat verdwijnt.

Districtsraadslid Dirk Van Duppen (PVDA+) kwam Yvette Kools en de twee andere postbeambten die de laatste dag van het kantoor aan de Joos van den Steenelei volmaakten in de bloemetjes zetten. En hij was niet alleen. Tientallen vooral oudere buurtbewoners drukten hun waardering uit voor het werk en de dienstverlening van het postpersoneel door het overhandigen van geschenken.

Voor Yvette Kools werd het een emotioneel moment. Logisch ook, ze werkte in dit kantoortje sinds 1981. Straks verhuist ze net als haar collega's naar het grote kantoor aan de Gallifortlei. Dat is één van de twee postkantoren die er in Deurne nu nog resten. 'Dat is één voor 35.000 inwoners. Veel te weinig', berekent Dirk Van Duppen.

De Post belooft een opening van een PostPunt op de Ruggeveldlaan en de Ter Heydelaan. 'Maar ik wil mijn aangetekende zendig niet gaan halen tussen de pampers en patatten', reageert een buurtbewoonster. 'Dit kantoor is gekend voor de klantvriendelijkheid en gunstige ligging. Het grootste deel van de bezoekers zijn gepensioneerden die komen voor bankverrichtingen. Deze mensen komen nu in de kou te staan of moeten de nu reeds lange wachtrijen van het kantoor op de Gallifortlei gaan vervoegen.'

'Na de sluiting van de twee kantoren in Deurne Noord is er niet eens één loket bijkomend geopend op de Galifortlei', vervolgt Dirk Van Duppen. 'Alleen de wachtrijen werden langer, de werkdruk voor het personeel nog meer onhoudbaar en de service nog moeilijker.'

10:10 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-11-09

post bezorgt in een... vuilnisbak...

not-a-mailbox 2
Post bezorgd in vuilnisbak

Een inwoonster van Liedschendam, Nederland, geloofde donderdag 26 november omstreeks 11.45 uur haar ogen niet, toen zij zag dat een postbesteller van het koeriersbedrijf DHL diverse poststukken uit zijn postzak haalde en vervolgens in de vuilnisbak gooide.

Zij belde onmiddellijk de politie, die in de omgeving een onderzoek instelde. De postbesteller, een 30-jarige Leidenaar, werd met behulp van omstanders opgespoord. Hij bekende al snel dat hij onderweg een schifting in de post had aangebracht en de door hem als onbelangrijk ingeschatte poststukken in een vuilnisbak had achtergelaten. Hij had dit gedaan om zijn zere knie te ontlasten.

Het gewicht van de poststukken was hem kennelijk te machtig. De politie heeft de man aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en zal zich op korte termijn voor de rechter moeten verantwoorden. De poststukken zijn veiliggesteld en worden aan het postbedrijf afgegeven

14:27 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende