03-12-09

vakbonden niet tevreden met hulppostman...

negotiation1
Vakbonden niet tevreden met hulppostman

De vakbonden zijn niet tevreden met de geplande verandering van de 'wijkpostbode' in 'hulppostman'. 'De naam verandert, maar het opzet van het project is hetzelfde', betreurde André Blaise van de christelijke vakbond ACV donderdag, toen de directie en de vakbonden nog aan het vergaderen waren.

'Deze werknemers zullen nog altijd contractuelen met het statuut van arbeider zijn, met een loon dat licht verhoogd wordt tot 9,60 euro per uur, tegen 8,43 voordien, maar met de premies inbegrepen', zei de vakbondsman.

De enige noemenswaardige wijziging is volgens de bonden de mogelijkheid voor een kwart van de hulppostmannen om voltijds te werken, terwijl de werktijd in het oorspronkelijke plan tot drie uur per dag beperkt was. 'Het probleem is dat de postbodes in de toekomst allemaal onder die voorwaarden aangeworven zouden worden', zegt Blaise.

Aangezien de kans klein is dat het donderdag tot een akkoord komt, is op 9 december een nieuwe bijeenkomst van de sociale partners gepland. Een paritaire commissie zou zich begin 2010 over de kwestie buigen.

18:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.