07-12-09

vrije postmarkt... niet evident...

vrije marktVanmorgen was er een bijeenkomst van het postbedrijf, hier op het depot in Lelystad. De postbezorgers kregen tekst en uitleg over de nieuwe werkwijze van het postbedrijf en de bezorgovereenkomst, die de postbestellers moesten ondertekenen.
Tot mijn verrassing hoorde ik, dat voor het bezorgen van de post het minimumloon geldt. Ik was overigens niet de enige, die door die mededeling verrast werd. Een groot aantal bezorgers ontving omgerekend krap 4 euro per uur uitbetaald! Dat is nog maar een derde van wat zou moeten.
Dat was het gevolg van een opgave van het depot. Dat had per wijk een inschatting gemaakt van het aantal minuten dat nodig is om de post te bezorgen. Op basis daarvan werd het loon berekend. In veel gevallen bleek dat de geschatte tijd slechts de helft van de werkelijk benodigde tijd te zijn. Tijdens de bijeenkomst hebben diverse mensen de vertegenwoordiger van het hoofdkantoor erop gewezen, dat ook het bedrijf en het depot het huiswerk goed moet doen. Dat laat nog vaak te wensen over. Na de bijeenkomst ben ik maar met Word aan de slag gegaan, om mijn bezorgloon met terugwerkende kracht te laten corrigeren.
Ik heb er maar bijgeschreven, dat als dit niet gebeurt, ik per 1 januari 2010 stop met bezorgen. Het moet natuurlijk wel zo zijn, dat iedereen zich aan de spelregels / wet moet houden. Soms voel ik erg mee met onze nieuwe gastarbeiders. Gek hè?

Wilem

16:39 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.