14-12-09

Wat vind jij van de... Free Duck...

freeduck_jpg_250
Post test 'doodskist op wielen'

Er is nu al heibel ontstaan over de ’Free Duck’, een nieuw vervoersmiddel dat De Post donderdag zal demonsteren. Volgens de vakbonden is het ding erg onveilig. De Post benadrukt dat er nog geen is sprake van een lancering, het gaat louter om een test.

'We lanceren niks, het gaat gewoon om een test. Het is een Europees project waaraan we deelnemen', aldus een woordvoerder van De Post. Het wagentje wordt donderdag getoond. In Damme wordt het ingezet op één ronde. De test zal enkele weken duren, en is overigens al gestart.

Het ultralicht elektrisch wagentje is zeer milieuvriendelijk, maar Marc Allossery (ACV) en Jef Pauwels (ACOD) verklaren in Het Laatste Nieuws dat het erg onveilig is. 'Het weegt iets meer dan 200 kilogram, de deurtjes zijn van plastiek. Een aanrijding door een vrachtwagen overleef je niet. Wie op een fiets of motor zit, kan nog wegspringen, maar een postbode in zo’n ’Free Duck’ zit helemaal gevangen. Een doodskist op wielen is het'.

14:51 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

'T is weer niet gejeund aan de gewone man. Ze doen er nu iets aan om die mensen uit het gure weer te halen, en het is weer niet goed.
Nu rijdt er hier een postbode met een stinkende luidruchtige brommer rond, alsof dat dit dan goed is.
Ik wil er meteen zo ene.
En die zever van wegspringen bij een camion, die hebben waarschijnlijk in de drank gezeten , want ze zouden moeten weten dat je op een fiets ook niet kan wegspringen.
Ten andere je valt veel meer op op deze eend.
Ze hebben weer hun zegje niet mogen doen, die van de vakbonden, en ook dus geen penningjes mogen opstrijken, en dan is het niet goed, en zij maar met hun mobieltjes zeveren vanuit hun dikke BMW's..

Gepost door: rogier | 14-12-09

Moeten ze een ronde afleggen die hun opgelegd is, 't is niet goed, nu krijgen ze een wagentje waarmee ze beschermd zijn tegen de weersomstandigheden, 't is weer niet goed. Kan men eigenlijk nog goed doen voor de werknemers (lees "vakbonden")van de post. Wordt het stilaan geen tijd dat men het geblaas van de vakbonden wat begint in te tomen? Dit trouwens niet alleen bij de post.

Luc

Gepost door: Luc | 14-12-09

Je kunt er misschien nog een (rood) zwaailicht opzetten om nog beter op te vallen!

Gepost door: Pierre | 14-12-09

Free Duck,'lelijke eend' Ik rij nu ook met een brommer om mijn ronde te doen en nee ik heb er niet om gevraagd, maar er zijn zeker nog andere milieuvriendelijke manieren om de post te laten bezorgen dat dit ongemakkelijk en lelijk gedrocht.
Net zoals de electrische fietsen voorgesteld door onze baas de heer Jhonny Thijs en mvr de minister Inge Vervote, zijnde wel met een onbeladen fiets en binnen in de warmte van een kantoor, had men hen volgeladen en voor een paar kms. de baan opgestuurd zou er wel anders zijn gesproken.Het zelfde geld voor dit karretje, waar en hoe zou men hiermee moeten rijden op straat of op fietspad, stoep op stoep af wie weet het? ik zelf zie het niet zitten.
Al is het simpel om de post milieuvriendelijk te maken, geef ons onze gewone fiets terug en reduceer het gemiddelde van het aantal brievenbussen per facteur, dan moeten die stinkende brommers en auto's niet meer.
Ik ben al jaren niet meer bij de vakbond, maar hier geef ik hen wel gelijk en zij mogen spreken want naar de mening van de simpele fakteur die met dit misbaksel zijn dienst zal moeten verzekeren wordt toch nooit geluisterd laat staan iets gevraagt.

Gepost door: Ronny | 15-12-09

free duck De heren Pierre, Luc en Rogier hebben duidelijk nog nooit zelf post rondgedragen !! Ronny heeft groot gelijk. Er rijden veel postbodes tegen hun zin met een brommer. Vroeger met de fietsen werd er véél minder geklaagd dan nu en veel minder (dodelijke) ongevallen !

Gepost door: aluap | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.