15-12-09

vroeger postkantoor... nu taverne... is er een verband?...

vennestraat
"Postkantoor omgebouwd tot taverne"

Na jaren van leegstand heeft het postkantoor in de Vennestraat in Winterslag een nieuwe bestemming. Daarvoor zorgt Fabio Burgio (28) met zijn taverna die de toepasselijke naam La Posta draagt. De jongeman mag dan wel een opleiding elektriciteit achter de rug hebben, horeca zit hem in het bloed.

"Dat komt door mijn ouders", zegt Fabio. "Die hebben altijd in de horeca gestaan. En ik heb altijd mee geholpen. De jongste jaren was dat in de Afi in de Vennestraat. Nu heb ik zelf een zaak opgestart. Vroeger was ik het die mijn ouders hielp. Nu zijn het mijn ouders die mij helpen." Fabio is van Italiaanse komaf en zweert bij Italiaanse gerechten. "We gaan vooral Italiaanse pasta’s serveren. Specialiteiten? Pasta met zeevruchten en de niet te versmaden pasta met schelpen," gaat Fabio verder. Fabio volgde de richting elektriciteit in het Technisch Instituut Sint Lodewijk, maar heeft nooit in die sector gewerkt.

"Ik heb wel - ook weer toepasselijk - twee jaar gewerkt voor De Post. Neen, niet in het kantoor van de Vennestraat, wel in Genk-Centrum. Het leven in de horeca lijkt me veel leuker. Toch heeft De Post, en zeker het kantoor in de Vennestraat, een leuke uitstraling. Al was het maar omdat vroeger hier ontzettend veel mensen om uiteenlopende redenen naar hier kwamen. Het is dan ook de bedoeling dat we in de toekomst onze zaak nog meer uitbouwen met attributen die verwijzen naar De Post."

15:39 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Een postpunt in een taverne is misschien geen slecht gedacht. "Ober, 2 spaghetti's met een karaf wijn en doet er nog 10 postzegels bij"

Gepost door: Michel Bourton | 15-12-09

De commentaren zijn gesloten.