16-12-09

tweede fase in de test... met elektrische fietsen...

rDe Post test elektrische fietsen

De postbodes van het hoofdkantoor in de kustgemeente Knokke krijgen half januari tien elektrische fietsen, die ze uitgebreid mogen testen. Is die ervaring positief, dan vervangt het groene vervoersmiddel binnenkort de bromfiets.

Met de elektrische fietsen zijn er op kleine schaal al testen gebeurd en die waren positief. Vanaf half januari gaat de Post een tweede test uitvoeren op grotere schaal. Op termijn zullen de elektrische fietsen de bromfietsen vervangen die al ruim vijfjaar worden gebruikt.

Volgens Fred Lens van de Post biedt de nieuwe fiets meer comfort voor de postbodes. ‘Er is bijna geen verschil met de gewone fiets, die nu gebruikt wordt. Het is een klein trekpaardje, de postbodes moeten bijna niet meer trappen. Duwen ze te hard op de pedalen, dan slaat de motor van zelf af. Is de tweedetest met de elektrische fietsen positief, dan verdwijnen vierduizendbromfietsen uit het straatbeeld en worden ze vervangen door elektrische tweewielers. De fietsen die een actieradius hebben van 40km zijn perfect voor de kleine rondes. ‘Voor de grote rondes worden straks kleine bestelwagens aangekocht', weet Fred Lens.

Met de aankoop van de elektrische fiets gaat de Post de groene toer op. Het is nu nog afwachten hoe de postbodes in Knokke-Heist zullen reageren op hun nieuw vervoermiddel.

14:53 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Das weer typisch ze gaan deze fietsen testen aan de zee waar alles zo plat is als een vijg, ze zouden ze beter hier eens komen testen in de vlaamse ardennen

Gepost door: rik | 16-12-09

De commentaren zijn gesloten.