17-12-09

We mogen stemmen over de nota hulppostman...

post bb
Personeel De Post stemt in januari nota hulppostman

Het personeel van De Post zal zich vanaf 10 januari kunnen uitspreken over een voorstel van de directie over de hulppostman. Dat werd in vakbondskringen vernomen. Een definitieve beslissing zal op 21 januari genomen worden.

De vakbonden en de directie van De Post zaten donderdag bijeen voor een vergadering over het statuut van de hulpppostman, de opvolger van de wijkpostbode. Daar kwam men niet tot een definitieve beslissing, zegt Marc De Mulder (VSOA).

De directie van De Post stelde wel een definitieve tekst op. Die nota zal voorgelegd worden aan het personeel, dat zich er vanaf 10 januari over kan uitspreken. De tekst zou niet vroeger voorgelegd kunnen worden, omdat de periode rond de jaarwisseling traditioneel een erg drukke periode is voor De Post.

De vakbonden tonen zich alvast niet uitermate lovend over het voorstel van de directie, al is de huidige tekst volgens hen wel al een stuk beter dan het originele voorstel. Zo is er een licht hogere vergoeding voor de hulppostmannen (9,60 euro per uur in plaats van 8,43). Bovendien gaat het nu om een volwaardige job, waarbij drie kwart voltijds aan de slag zal kunnen gaan.

Ook krijgt de hulppostman kans om door te groeien in het bedrijf, maar de vakbonden betreuren dat er onvoldoende garanties zijn dat hij daarbij ook naar een hogere loonschaal zal kunnen evolueren.

19:14 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

goedenavond Pol, Ik kreeg mijn krant niet,maar ik heb niet gebeld naar de Post. Ik zal die wel krijgen...

Ik hoop dat er een deftig statuut voor hulppostman uit de bus komt!

Gepost door: magda | 17-12-09

Gevaarlijk weer. Hallo, Magda als de sneeuw wat gesmolten is dan kunnen we gemakkelijker en veiliger aan de bus.
het is wat ze hier al zeggen, de postbode waagt zijn leven, als hij post besteld,met dit weer een brommer van 100 kilo. dat blijft niet recht.

Gepost door: peter | 18-12-09

De commentaren zijn gesloten.