31-12-09

10.000 handtekeningen voor een overheidsbedrij: De Post...

10.000 handtekeningen om van De Post weer overheidsbedrijf te maken

De Kommunistische partij (KP) heeft donderdagmorgen 10.000 handtekeningen overhandigd aan het kabinet van premier Leterme. De partij vraagt een terugkeer naar een postbedrijf dat volledig door de staat wordt beheerd.

Bezorgd

De initiatiefnemers van de petitie hebben, sinds de lancering van de petitie in februari 2008, 4.000 handtekeningen via het internet en 6.000 op papier verzameld. De ondertekenaars zijn bezorgd over de sluiting van postkantoren, de terugloop van het werk en de verslechtering van de arbeidsomstandigheden. Een tiental mensen werd vandaag in de Wetstraat 16 ontvangen door een vertegenwoordiger van de eerste minister.

Grotendeels
De vertegenwoordiger van de premier kon hen vertellen dat De Post grotendeels in handen van de staat blijft (de Britse risicokapitaalgroep CVC Capital heeft een belang van 49.9 procent in het postbedrijf, nvdr).

Principenota

Hij onderstreepte ook dat de principenota over de toekomst van De Post van minister voor Overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) voorziet in een verhoging van het aantal verkooppunten tot 1.300, waarvan er ten minste 650 postbureau's moeten zijn (momenteel 589), alsook een verbetering van de dienstverlening. Ook wil de regering correcte arbeidsvoorwaarden in de sector waarborgen.

Wetsontwerp
Twee weken geleden keurde de ministerraad nog het wetsontwerp goed dat de regels over de werking van de vrijgemaakte postmarkt moet vastleggen. Dit voorontwerp vertaalt het akkoord dat de regering eind 2008 al sloot in het kader van de liberalisering van de postmarkt. Europese regels verplichten ons land immers om de Belgische postmarkt tegen 1 januari 2011 volledig open te stellen

14:44 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.