12-01-10

postbodes... op glad ijs...

Postbodes+van+Zelzate 2
Postbodes begeven zich deze dagen op glad ijs

Deze winterdagen is het geen pretje om postbode te zijn, tegen de koude vriestemperaturen kunnen ze zich nog kleden, maar aan gladde voetpaden kunnen ze niets doen. ‘Maak alstublieft je stoep sneeuw- en ijsvrij’, vragen ze in koor.

Maandagmorgen om 6.00 uur is het een drukte van jewelste aan het postkantoor aan de Suikerkaai, de postbodes verzamelen daar om hun post te sorteren en bij dageraad, zo omstreeks 8.30 uur rijden ze uit om de gesorteerde brieven te bestellen.

Wij gingen eens langs bij Antonia Van Stijvendael, al sinds 1988 postbode in onze gemeente. ‘Mijn ronde is in Zelzate-West. ‘Wat mij, en natuurlijk mijn collega’s nu het meest tegen de borst stoot, zijn de voetpaden die niet sneeuw- en ijsvrij gemaakt worden’, zegt Antonia, ‘er zijn zelfs huizen waar hun eigen pad sneeuwvrij gemaakt is, en waar doen ze de sneeuw? Juist, op het voetpad en liefst nog voor de brievenbus’.

Een collega vult aan, ‘wat het meeste opvalt, is dat het bij de jonge gezinnen het meest voorkomt, sneeuwmannen met de kinderen maken is geen probleem, maar hun stoep vrijmaken? Ik wil dit niet veralgemenen, ook bij ouderen komt het voor en niet bij alle jongeren, maar toch’.

‘Normaal gezien werken we tot 13.30 uur, maar met deze dagen is dat langer’, zegt Antonia, ‘gewoon omdat het heel gevaarlijk is op sommige voetpaden en we zo veel tijd verliezen’. ‘En dan zijn er nog mensen die mails en klachten sturen naar De Post met de melding dat ze hun briefwisseling te laat krijgen, maar ze beseffen niet hoe het komt’.

‘Er zijn zelfs mensen van het gemeentelijk beleid die hun stoep niet ruimen, je een gelukkig Nieuwjaar wensen dat gaat, maar als we ze er dan over aanspreken hebben ze geen tijd om hun eigen stoep te ruimen’.

18:25 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

goedenavond Pol, Inderdaad tegenwoordig worden de voetpaden minder en minder sneeuwvrij gemaakt.Zelf maak ik niet mijn hele stoep vrij want dat zijn tot wel een groot aantal meters maar ik maak de stoep rond de brievenbus wel vrij en ik merk dat mijn buren dat ook doen.Meestal is dat ook als de ene buurman ziet dat je sneeuw ruimt begint die er ook aan.Ach en een klein beetje zout strooien helpt ook al veel dat heb ik vandaag gedaan en onmiddellijk was alles sneeuwvrij.
Ik weet nog de tijd dat de wijkagent aanbelde aan de huizen waar de stoep niet sneeuwvrij werd gemaakt!!

Gepost door: magda | 13-01-10

De commentaren zijn gesloten.