14-01-10

e-mail... per brief...

GERMANY_DEUTSCHE_POSTDeutsche Post gaat brieven via e-mail ontvangen

Deutsche Post heeft donderdag zijn plan uit de doeken gedaan waarmee het brieven via e-mail wil ontvangen. De Duitse posterijen zullen die brief dan afdrukken en bij de geadresseerden in de bus steken. Zo bespaart het bedrijf op de ophaling, het legen van de bussen. Het plan zou vanaf de lente in werking treden.

In het nieuwe systeem stuurt de klant de brief via het internet naar een postcentrum. Daar wordt de brief afgeprint en vervolgings ’op traditionele wijze’ door de postbode in de bus gestopt.

De briefwisseling nieuwe stijl is met 46 eurocent goedkoper dan de traditionele brief. Het Duitse standaardtarief bedraagt 55 eurocent. Volgens een postwoordvoerder is het systeem goedkoper omdat de klant zelf de brief bezorgt aan de postcentra. Mogelijk spreekt de nieuwe service de bedrijven aan omdat ze zo een pak goedkoper in bulk post kunnen versturen.

De woordvoerder noemt dit het "hybride" plan. Deutsche Post werkt immers ook aan een volledig elektronisch postsysteem. Voor die betalende versie van e-mailverkeer zou een markt zijn omdat het mogelijk is de aflevering van de ’e-mail’ waterdicht vast te stellen bij een juridisch dispuut. Bij de huidige gratis e-mailaccounts kan dit niet bindend vastgesteld worden. Dit systeem zou in de zomer gelanceerd worden.

19:31 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

olé Pol, dat is de toekomst zeg!Ik stuur ee mailtje naar de post en die bezorgt dan de print aan de persoon die eventueel geen pc of mailadres heeft!

Gepost door: magda | 18-01-10

dag Pol! Toch niet ziek? In elk geval het allerbeste.

Gepost door: magda | 27-01-10

De commentaren zijn gesloten.