14-01-10

e-mail... per brief...

GERMANY_DEUTSCHE_POSTDeutsche Post gaat brieven via e-mail ontvangen

Deutsche Post heeft donderdag zijn plan uit de doeken gedaan waarmee het brieven via e-mail wil ontvangen. De Duitse posterijen zullen die brief dan afdrukken en bij de geadresseerden in de bus steken. Zo bespaart het bedrijf op de ophaling, het legen van de bussen. Het plan zou vanaf de lente in werking treden.

In het nieuwe systeem stuurt de klant de brief via het internet naar een postcentrum. Daar wordt de brief afgeprint en vervolgings ’op traditionele wijze’ door de postbode in de bus gestopt.

De briefwisseling nieuwe stijl is met 46 eurocent goedkoper dan de traditionele brief. Het Duitse standaardtarief bedraagt 55 eurocent. Volgens een postwoordvoerder is het systeem goedkoper omdat de klant zelf de brief bezorgt aan de postcentra. Mogelijk spreekt de nieuwe service de bedrijven aan omdat ze zo een pak goedkoper in bulk post kunnen versturen.

De woordvoerder noemt dit het "hybride" plan. Deutsche Post werkt immers ook aan een volledig elektronisch postsysteem. Voor die betalende versie van e-mailverkeer zou een markt zijn omdat het mogelijk is de aflevering van de ’e-mail’ waterdicht vast te stellen bij een juridisch dispuut. Bij de huidige gratis e-mailaccounts kan dit niet bindend vastgesteld worden. Dit systeem zou in de zomer gelanceerd worden.

19:31 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-01-10

postbodes... op glad ijs...

Postbodes+van+Zelzate 2
Postbodes begeven zich deze dagen op glad ijs

Deze winterdagen is het geen pretje om postbode te zijn, tegen de koude vriestemperaturen kunnen ze zich nog kleden, maar aan gladde voetpaden kunnen ze niets doen. ‘Maak alstublieft je stoep sneeuw- en ijsvrij’, vragen ze in koor.

Maandagmorgen om 6.00 uur is het een drukte van jewelste aan het postkantoor aan de Suikerkaai, de postbodes verzamelen daar om hun post te sorteren en bij dageraad, zo omstreeks 8.30 uur rijden ze uit om de gesorteerde brieven te bestellen.

Wij gingen eens langs bij Antonia Van Stijvendael, al sinds 1988 postbode in onze gemeente. ‘Mijn ronde is in Zelzate-West. ‘Wat mij, en natuurlijk mijn collega’s nu het meest tegen de borst stoot, zijn de voetpaden die niet sneeuw- en ijsvrij gemaakt worden’, zegt Antonia, ‘er zijn zelfs huizen waar hun eigen pad sneeuwvrij gemaakt is, en waar doen ze de sneeuw? Juist, op het voetpad en liefst nog voor de brievenbus’.

Een collega vult aan, ‘wat het meeste opvalt, is dat het bij de jonge gezinnen het meest voorkomt, sneeuwmannen met de kinderen maken is geen probleem, maar hun stoep vrijmaken? Ik wil dit niet veralgemenen, ook bij ouderen komt het voor en niet bij alle jongeren, maar toch’.

‘Normaal gezien werken we tot 13.30 uur, maar met deze dagen is dat langer’, zegt Antonia, ‘gewoon omdat het heel gevaarlijk is op sommige voetpaden en we zo veel tijd verliezen’. ‘En dan zijn er nog mensen die mails en klachten sturen naar De Post met de melding dat ze hun briefwisseling te laat krijgen, maar ze beseffen niet hoe het komt’.

‘Er zijn zelfs mensen van het gemeentelijk beleid die hun stoep niet ruimen, je een gelukkig Nieuwjaar wensen dat gaat, maar als we ze er dan over aanspreken hebben ze geen tijd om hun eigen stoep te ruimen’.

18:25 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-01-10

De Post neemt meerderheid in Amerikaans bedrijf...

msilogoBelgische Post krijgt meerderheidsbelang in Amerikaans bedrijf

De Belgische Post heeft een meerderheid van de uitstaande aandelen van het Amerikaanse post- en pakjesbedrijf MSI Worldwide Mail in handen gekregen, zo maakte De Post zelf bekend. Financiële details werden niet vrijgegeven. Volgens De Post biedt dit partnership de kans om toekomstige groei op buitenlandse markten te versterken.

In de praktijk zal MSI blijven opereren onder de naam MSI Worldwide Mail en zal het bedrijf nog minstens vijf jaar geleid worden door de stichtende partners Richard Gerhardt en Christopher Taylor. Ook alle huidige functies in het hogere management blijven ongewijzigd. De Amerikanen zullen tot slot ook volledig autonoom kunnen blijven opereren, zodat ze zelf kunnen kiezen met welke postbedrijven ze in zee gaan.

MSI heeft zijn hoofdzetel in Sterling, Virginia. Het bedrijf, dat post en pakjes bezorgt, werd drie jaar geleden opgericht. De omzet bedroeg vorig jaar 28 miljoen euro.

20:17 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |