05-02-10

zelfs de postbode heeft schrik... van de fazant...

fazant5457Fazant terroriseert dorp

 

In het Britse North Yorkshire worden mensen van het dorp Newsham geplaagd door een fazant. Het agressieve dier valt alles aan wat in zijn buurt komt: mannen, vrouwen, kinderen, kinderwagens, fietsen, honden en zelfs auto's zijn niet veilig voor de vogel.

 

Zo werd Sonia Hall aangevallen toen ze een wandeling maakte met haar 2,5 jaar oude kleinzoon Jacob, meldt de Daily Telegraph. "Ze probeerde hem af te weren met haar handtas, maar hij is blijkbaar heel venijnig," zegt haar zoon Charles. De vrouw hield er een litteken op haar been aan over, zegt haar partner Robin Leonard. "De postbode kwam ter hulp, maar heeft nu schrik om in het dorp te komen voor het geval de fazant ook hem aanvalt."

Overheid
De lokale overheid kent het probleem. "Het lijkt misschien grappig, maar we maken ons toch zorgen dat deze fazant jonge kinderen kan verwonden als hij uithaalt naar hun gezicht," zegt Bob De'Ath van de gemeente. De gemeente heeft de dierenbescherming aangeschreven voor advies.

Terrritorium beschermen
Het gedrag van de fazant blijkt trouwens niet abnormaal. "Je ziet gelijkaardige dingen bij een aantal andere vogels wanneer de lente nadert en het paarseizoen begint", zegt Lyndsey Waddel van de Nationale Vereniging van Wildopzichters. "Het enige dat de vogel doet, is beschermen wat hij beschouwt als zijn territorium."

15:30 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.