06-02-10

Postbodes... de schrik van het fietspad... in Nederland...

fietspadFietspaden onveilig gemaakt door postbodes

De fietspaden tussen Vries en Assen en tussen Roden en Nietap ( Nederland ) worden onveilig gemaakt door postbodes van TNT Post en Sandd die er met hun postbusjes overheen rijden. Dat zegt Steef Engelsman van de ANWB regio Noord. "Er rijden geregeld auto's over het fietspad", aldus Engelsman. "Het is een wonder dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd. En de postbodes maken het helemaal bont. Die rijden soms zelfs tegen het verkeer in."

De twee fietspaden zijn aangelegd volgens de richtlijnen voor 'fietsroutes plus', die bedoeld zijn om fietsen aantrekkelijker te maken. De paden vormen een directe verbinding tussen twee plaatsen, zijn goed aangelegd, extra breed en obstakels als paaltjes ontbreken. Ideaal voor fietsers, maar het gevolg is dat ook auto's op de fietspaden passen.

TNT Post reageert geschrokken op de kritiek. "Dit mag niet gebeuren", zegt woordvoerder Hanne Kluch. "We gaan onze postbodes hier direct op aanspreken. Ze moeten zich aan de regels houden, punt uit. Eventuele boetes moeten ze uit eigen zak betalen." Ook Sandd laat weten de situatie te betreuren en met de chauffeurs te gaan bespreken

19:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Dag Pol, hilarisch dit verhaal van de vibrator!! Ik las het al in de krant!Maar ja op het moment zelf kun je dat niet weten hé!
Oei dat moeten wel brede fietspaden zijn dat er een auto kan rijden!Daarom mag het nog niet.

Gepost door: magda | 06-02-10

De commentaren zijn gesloten.