18-02-10

Collega's Geetbets... leggen het werk neer...

strikePostbodes Geetbets staken tegen Georoute3

 

De postbodes van het Vlaams-Brabantse Geetbets hebben vanmorgen spontaan het werk neergelegd uit protest tegen de derde hertekening van de dienstrondes op korte termijn. Dat gebeurde in het kader van Georoute3.

 

De nieuwe organisatie gaat maandag pas in, maar de postbodes vrezen dat de werkdruk hierdoor gevoelig zal toenemen en eisen dat de dienstrondes in overleg met hen opnieuw uitgetekend worden.

Terreinkennis
"Het postkantoor van Geetbets bedient een uitgestrekt grondgebied. Het is een heel ingewikkelde organisatie die enkel kan worden opgemaakt als men het terrein voldoende kent. Wat de computer dit keer uitgestippeld heeft wordt door de postbodes afgewezen.

Wij hebben de opmerkingen van de postmannen eerder al aan het regionaal management overgemaakt, maar daar vond men de opmerkingen niet zwaar genoeg doorwegen", aldus ACV-vakbondssecretaris François De Winter.

Werkvolume
Een bijkomend probleem is dat door de invoering van de automatische sortering De Post het totale dagelijks werkvolume in Geetbets met 9 uur verminderd heeft.

"Dit betekent in de praktijk dat de postbodes het met één man minder moeten doen", aldus De Winter. Volgens de postbodes van Geetbets heeft De Post bij de reorganisatie bovendien ook onvoldoende rekening gehouden met het toegenomen werkvolume van de Taxipost-service.

12:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

dag Pol, die reorganisaties in de Post blijven maar duren!Of het echt verbeteringen brengt is maar de vraag.

Gepost door: magda | 18-02-10

De commentaren zijn gesloten.