19-02-10

verkeerde brievenbus... geen post...

Duizend Belgen krijgen geen post meer door verkeerde brievenbus

Ongeveer duizend Belgen krijgen momenteel geen brieven meer thuisbezorgd. Dat komt omdat hun brievenbus nog steeds niet is aangepast aan de nieuwe regels - ondanks een hele reeks waarschuwingen.

'De mensen in kwestie moeten nu zelf hun post afhalen in het postkantoor', zegt woordvoerder Fred Lens vrijdag in Het Laatste Nieuws. 'Pas wanneer ze orde op zaken stellen, kan de postbode hen weer bedienen.'
Sinds januari 2008 gelden er nauw afgelijnde regels voor de plaatsing, afmetingen en veiligheid van de brievenbussen. 'Sindsdien hebben onze postbodes alle 5,5 miljoen brievenbussen in ons land bekeken en beoordeeld', zegt Lens.

'Ongeveer 200.000 Belgen kregen in de loop van de voorbije twee jaar een briefje in de bus met de melding dat hun brievenbus niet in orde was. Meestal stond de brievenbus dan te ver van de openbare weg of waren de afmetingen niet in orde. Het merendeel van hen heeft de aanpassingen meteen doorgevoerd. Zo’n 2.000 van hen hebben zes weken en twee waarschuwingsbrieven verder nog eens een aangetekende brief gekregen.

Daarin stond te lezen dat ze nogmaals twee weken de tijd kregen om alles in orde te brengen. Inmiddels zijn nog steeds 1.000 diehards niet in orde. Zij krijgen nu thuis geen post meer besteld.

09:39 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.