25-02-10

groeten uit... 1968...

late_ansichtkaart__1545909j 2
Hilversummer krijgt de groeten uit 1968

Een briefkaart ontvangen met koningin Juliana op een postzegel ter waarde van 15 cent (in guldens) en daarbij de verzenddatum 27-7-1968. Het overkwam de (pas) 39-jarige Hilversummer Jasper Kok afgelopen week. ,,Het was heel apart om dit te zien'', vertelt hij. TNT Post staat voor een raadsel.

De 42 jaar oude brief is uiteraard niet aan hem gericht, maar aan een familie Meinen, die in de tijd van Beatles en Rolling Stones op dit adres woonde. ,,Ik ken die mensen niet'', vertelt Kok. ,,Mijn buurvrouw wel, maar zij vertelde me dat deze mensen al zijn overleden. Wel hadden ze een dochter en mogelijk nu ook kleinkinderen. Maar waar zij wonen, is haar niet bekend."
De kaart komt van Schiermonnikoog en is diezelfde dag rond 14 uur gestempeld, weet TNT-woordvoerster Hanne Kluck. ,,Dat kon je toen nog zien, wel grappig." De zegsvrouw kan niet verklaren hoe en waarom het poststuk, met aan de voorkant een schippersboot, nu nog in de brievenbus bij Kok is terechtgekomen. Zij spreekt tegen dat de kaart al die tijd in een doos of gebouw is blijven liggen. Wel weet zij, dankzij de barcode onderop, dat de kaart afgelopen week door een postbode is bezorgd. ,,De kaart is destijds gestempeld in Leeuwarden, maar we zijn al sinds 1998 weg uit dat gebouw.'' Waar de ansicht al die tijd wel was, is onduidelijk. ,,Het kan ook zijn dat de brief destijds wel goed is bezorgd, maar dat iemand de kaart ergens weer tegenkwam en hem voor de lol op de post deed."
Het toeval wil dat een gezin uit Friesland enkele weken terug precies hetzelfde overkwam als Kok.

12:46 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.