08-04-10

Postbodes Galmaarden... zijn boos...

verhuizen vPostbodes Galmaarden leggen spontaan het werk neer

 

 De postbodes van het Vlaams-Brabantse Galmaarden hebben deze morgen spontaan het werk neergelegd uit protest tegen het feit dat ze nog voor de zomer zouden moeten verhuizen naar Herne. Ze zien dat niet zitten omdat de locatie in Herne te klein is voor het personeel van de twee postkantoren en de verhuis dus onnodige stress met zich zou meebrengen en ook een onveilige werksituatie zou creëren. De postbodes in Herne zien de verhuis evenmin zitten.

"De verhuis kadert in de herstructurering waarbij de afdeling Mail van De Post op termijn nog slechts 128 operationele platformen wil overhouden", legt vakbondssecretaris François De Winter (ACV) uit. "Aangezien alle kantoren echter nog niet aan de voorwaarden voldoen om al deze werkposten in onder te brengen kan deze verhuis niet in een keer gerealiseerd worden. Daarom begint het management met 'pre-moves'. Bedoeling is dat de diensten uit deze regio over enkele jaren in de omgeving van Gooik gecentraliseerd zullen worden."

Niets dan nadelen
De postbodes van Galmaarden vinden een tussentijdse verhuis naar Herne echter volkomen zinloos en zien niets dan nadelen in deze operatie. "Het regionale management heeft donderdag al mondeling toegezegd dat de verhuis niet doorgaat, maar pas maandag is er een vergadering gepland waarin hierover een formele beslissing kan genomen worden. Het personeel van Galmaarden wil echter zekerheid over hun toekomst en zal daarom wellicht ook morgen niet aan de slag gaan", aldus De Winter.

15:56 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.