19-04-10

Postproblemen.... in heel Europa...

vliegverbod
Problemen met post in heel Europa

De Europese postbedeling loopt in het honderd als gevolg van het vliegverbod. Sommige postbedrijven zoeken naar alternatieven over land.

De postdiensten in heel Europa proberen op alle mogelijke manieren een oplossing te vinden voor de postbedeling, nu luchtpost als gevolg van de aswolk uit IJsland zo goed als onmogelijk is geworden. "Een deel van de post blijft geblokkeerd omdat de vliegtuigen niet kunnen opstijgen", zegt woordvoerder Rheal LeBlanc van de Wereldpostunie (UPU), een VN-agentschap dat wereldwijd 191 leden telt.

Nu het aantal pakjes, brieven, rekeningen en andere documenten die dringend op verzending wachten, gestaag toeneemt, richten sommige Europese operatoren zich tot alternatieven, zoals transport over land. Hier en daar wordt geprobeerd om de poststukken naar Zuid-Europa te krijgen, waar er wel vluchten kunnen vertrekken naar Azië en andere regio’s.

De economische schade van de problemen in de luchtvaart voor de diverse postoperatoren is voorlopig nog niet gekend. Ook is niet duidelijk of en hoe de verschillende spelers op de markt de klanten, die spoedbestellingen gewend zijn, zullen compenseren.

20:33 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.