30-04-10

is er post... dan krijg je een sms...

smsEen lokale Australische postdienst heeft een systeem ontworpen waarmee mensen een sms'je ontvangen als ze brievenpost ontvangen; de post komt dan niet meer door de brievenbus.

Als het systeem doorgang vindt, wordt brievenpost niet meer huis-aan-huis bezorgd. In plaats daarvan komt er een bepaald lokaal punt per regio met 1200 postbussen. Als mensen daar een brief ontvangen, ontvangen ze een sms'je dat ze post hebben.

Voorlopig is het plan echter niet meer een concept. De Australische postdienst verzekert dat er nog geen plannen zijn om het huis-aan-huis postbezorgen daadwerkelijk af te schaffen.

14:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

ze zagen de lamp... NIET branden...

gloeilamp
Postbodes staken omdat er te weinig licht is

De postbodes van Deurne en Borsbeek hebben gisteren even het werk neergelegd. Reden: boven hun nieuwe werkposten hingen (nog) geen lampen. De post in Deurne en Borsbeek is gisteren dan ook met anderhalf uur vertraging uitgedeeld.

‘Maandag komen de postbodes van Wommelgem ook naar het kantoor aan de Gallifortlei in Deurne', zegt vakbondsman Jef Michielsen (ACOD). ‘Binnen twee maanden komt ook Wijnegem naar hier.'

Daarom werden de werkposten al herschikt, en dus moeten de postbodes veel dichter op elkaar zitten, zegt Michielsen. ‘Bovendien was er een serieus tekort aan licht, want de lampen boven de werkposten waren niet mee verhuisd.'

11:32 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-10

De Post gesloten... maar de postbode komt langs...

gesloten 5De Post zal vrijdag 14 en zaterdag 15 mei gesloten zijn, "maar het betreft enkel de kantoren, de postbodes werken vrijdag en de post zal dus verdeeld worden", verduidelijkt Fred Lens, woordvoerder van De Post.

Ja... wij houden de boel weer recht...

20:23 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-04-10

de neiuwe bus-stickers...

janee3wt

17:02 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-04-10

7 jaar... was het kaartje onderweg...

7 jaar'Wow, dat is wel heel vreemd', reageert Luna Siffer (15). Vorige week viel bij haar vriendin Anaïs een postkaart in de bus die Luna vanuit het Australische Sydney naar Gent had verstuurd. Meer dan zeven jaar was het vriendschaps- kaartje onderweg.

Thomas Siffer, hoofdredacteur van het weekblad Story, ondernam in 2002 samen met vrouw, kind en zeilboot een wereldreis die uiteindelijk drie jaar zou duren. Het gezin schreef vanuit alle hoeken van de wereld kaartjes naar het thuisfront. 'Hoeveel weet ik niet meer, maar als je drie jaar van huis bent, zijn er dat veel', lacht Siffer. Groot was hun verbazing toen vorige week een kaartje uit Sydney uit 2003 in de bus van een bevriend koppel viel. Afzender: Luna Siffer (8), Sydney 2002. 'We zitten diep in de woestijn. En ik heb gaatjes in mijn oren. Doe de groeten. Kussen, Luna.' Het gezin Siffer was ervan overtuigd dat het kaartje goed terecht was gekomen. Luna herinnert zich zelfs niet meer dat ze het ooit heeft geschreven. 'Dit is echt wel heel vreemd, maar ook wel prachtig. Blijkhaar had ik mijn vriendinnetje een kaartje gestuurd nadat ze ons was komen bezoeken op de Caraïben. Jammer dat het kaartje onderweg vochtig is geworden. Daardoor is maar de helft leesbaar.'

Vochtige kelder

Ook Anaïs Terryn (20) is blij dat het kaartje toch nog in de juiste brievenbus is gevallen. 'Ik vind het gek en grappig. Ik vraag me wel af waar het al die tijd is gebleven.'

Thomas Siffer heeft er het raden naar. 'Volgens mij heeft het ergens in Australië in een kelder gelegen. Het is in elk geval midden april vanuit Australië verstuurd. Blijkbaar gaat het in deze moderne tijden toch al iets vlotter', lacht hij.

20:09 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-04-10

zo moet het dus niet...

game overPostbode gooit reclame in Zenne

Een interim-postbode dumpte vrijdag een honderdtal reclameblaadjes in de Zenne in Lot. De  man was aan de slag in het postkantoor van Sint-Genesius-Rode maar had die dag veel vroeger dan normaal gedaan met zijn ronde.

Pas later bleek dat hij vier pakken met reclamedrukwerk van op de brug aan de Dworpsestraat en de Molenstraat in de Zenne had gedumpt.

De man was al drie weken aan de slag voor De Post en werd meteen bedankt. De Post diende ook klacht in tegen de interimkracht. Collega-postmannen grijpen het voorval aan om de werkdruk aan te klagen maar De Post liet weten dat wie het werk niet aan kan, gewoon kan opstappen.

Poststukken weg gooien is een zware professionele fout en staat ook gelijk met het schenden van het postgeheim.

16:11 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-04-10

Ze zijn boos... in Overijse...

boos-t11669De Post in Overijse legt werk neer

 

De postbedelers van Overijse hebben gisterenmorgen het werk neergelegd. Zelfs de kranten werden niet bedeeld.

De staking bij DePost in Overijse zat er al enkele weken aan te komen. Gisterenmorgen onderhandelden afgevaardigden van de werknemers met de distributiemanager. De onderhandelingen gingen over de veel te zware diensten die door de invoering van de georoute3, twee maanden geleden, ontstonden. Maar ze mislukten en daarop trokken de postbedelers de straat op. Geen van hen wou echter commentaar kwijt.

‘We mogen niet met de pers praten. Dat staat in onze arbeidsovereenkomst', klonk het. Marleen Vande Gaer, de sectorafgevaardigde van het VSOA, het Vrij Syndicaat voor het Openbaar Ambt, mag wel praten. ‘Dit jaar zijn er in het postkantoor van Overijse al acht nieuwe mensen bijgekomen en opnieuw vertrokken. De diensten zijn er veel te zwaar. Niemand kan dat werk aan en de directie van De Post weet dat maar al te goed. Georoute3 is de grote schuldige. Dat systeem heeft de ronden veel te zwaar gemaakt. Nieuw aangeworvenen houden het na een paar dagen of weken al voor bekeken. Daardoor wordt het werk voor de overblijvers nog zwaarder. We zitten in een vicieuze cirkel. En daar wordt niets aan gedaan. De distributiemanager blijft maar rond de pot draaien', zegt Vande Gaer.

Marc De Mulder, de nationale voorzitter van het VSOA, groep DePost, schreef daarover op 22februari al een brief aan gedelegeerd bestuurder Johnny Thys van De Post. Hij gaf als antwoord dat men de problemen analyseert. ‘Maar dat analyseren duurt veel te lang. Het geduld van de betrokken postmannen en -vrouwen is op. En de postmeester stuit ook telkens weer op een muur. Als de distributiemanager niet met betere voorstellen voor de dag komt, is het goed mogelijk dat we ook de komende dagen nog staken', voorspelt Marleen Vande Gaer.

Eén van de postbodes wil toch ook kwijt dat de verschillende statuten die bij het postpersoneel van kracht zijn, ongenoegen teweegbrengen. ‘Het werk dat je moet doen, blijft hetzelfde. Maar naargelang je statuut, word je voor datzelfde werk meer of minder betaald en krijg je meer of minder voordelen. Het wordt hoog tijd dat men ook op dat vlak eens een grote schoonmaak houdt.'

15:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |