04-05-10

postbode overdag... Topcatcher in de weekends...

catch
Ninovieter Nico Stevens gaat overdag door het leven als postbode in Dilbeek. ’s Avonds en vooral in het weekend verandert man in zijn alter ego Mac Taraz. Nico behoort immers bij de Europese top in het wrestling, zeg maar de catchsport. Binnenkort neemt Nico deel aan het Europees kampioenschap, waar hij één van de favorieten is.

Nico Stevens raakte al van jongs af aan gepassioneerd door de catchsport. "Mijn meter woonde alleen en had graag dat ik in het weekend bij haar op bezoek kwam. Zij keek op zaterdagavond naar de catch op RTL en ze wist dat ik daar ook graag naar keer. Geleidelijk aan ben ik dan in sport en ben ik beginnen trainen. Hard beginnen trainen. Want bij het wrestling komt er heel wat bij kijken. Ik train vrijwel elke weekavond terwijl ik in het weekend dan deelneem aan wedstrijden in heel Europa. De komende weken zijn er vooral wedstrijden in Frankrijk, Nederland en Polen."

Nico Stevens, een spiermassa van droog gewogen net geen 130 kilogram, moet heel wat opofferen voor de sport. "Een lekker prakje friet of eens stevig doorzakken, is er niet bij. Ik volg een strikt voedingsprogramma, inclusief voedingssupplementen. Ik train keihard en in het weekend zit ik meestal in het buitenland. Ideaal voor mijn sociaal leven is de sport dus ook al niet. Maar ik doe het wel bijzonder graag. Ik hoop met de sport nog drie tot vier jaar te kunnen verdergaan."

Nico is het amateursniveau in de catchsport al lang ontgroeid. "Ik zit nu het circuit van de Wrestling Stars, en daarbinnen dan vooral bij de Euro Starts. Dat is zowat de elite van de Europese catchsport. Uiteraard komt er bij de sport veel show kijken. Zelf ben ik bijvoorbeeld gemaskerd. Die show wordt langzaam maar zeker ook overgenomen in sporttakken, denk maar aan de bokssport waar de atleten vandaag de dag ook al in pakjes opkomen en een artiestennaam hebben. In tegenstelling tot wat velen denken, is de catchsport wel geen doorgestoken kaart. Het gaat er soms echt wel keihard aan toe. Maar wat velen niet weten, is dat we reglementen hebben rond bijvoorbeeld het toebrengen van slagen. Het lijkt soms of we keihard door slaan. Mocht dat echt het geval zijn, dan slaan we elkaar steeds weer het ziekenhuis in. Maar we zijn allen professionals. We weten allemaal perfect wat we doen."

Normaal gezien zou midden mei het Europees Kampioenschap in Polen plaatsvinden. Maar door de dood van de president, is het kampioenschap er even uitgesteld. "Ik behoor tot de favorieten voor de Europese titel. Ik doe er ook alles aan om die titel te behalen. Dit moet mijn jaar worden."

10:00 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.