17-05-10

doe eens je ronde... per boot...

boot
De postbode die al varend zijn dienst verricht

Hij staat dicht bij de natuur, postbode Cor de Wijs, en is een opmerkzaam mens. Zijn waakzame ogen volgen de ijsvogel die naar een visje duikt en vervolgens razendsnel naar de kant terugvliegt. Zijn oren registreren het zacht geklots van het water tegen de kiel van de vlet met de zorgzame naam: St Jozef.

Langer dan 25 jaar vaart hij al door de kreken van de Biesbosch en bezorgt al varend trouw de post bij de bewoners en de talloze vakantiegangers op de eilanden van het prachtige natuur gebied.

Dat hij per boot de post bestelt komt omdat TPG op elk adres in Nederland post bezorgt. Daarvan zijn polders en eilanden niet uitgesloten. De tocht van 25 kilometer die hij maakt om  per boot de post in de daarvoor bestemde brievenbussen te deponeren duurt vier uur, maar als het water laag staat en hij om moet varen dan duurt die tocht van zelfsprekend langer.  

De werkdag van Cor

De werkdag van Cor begint om half zeven 's morgens. Als eerste gaat hij postsorteren in Oosterhout. Daarna pakt hij de fiets en peddelt tien kilometer naar Drimmelen, waar hij de postronde loopt en op de boot stapt.

De klanten die hij heeft zijn als familie voor hem geworden. Hij is zo met hen vergroeid dat hij soms wel drie generaties kent. 's Zomers heeft hij het extra druk, want dan bezorgt hij ook aan de bewoners van de vakantiehuizen en vakantieboten. Het is belangrijk om dan slim te adresseren.

Alle post met de postcode 4924 AA komt bij Cor terecht. Leest hij de tekst 'boot altijd fijn', dan is dat voor hem al genoeg. Hij kent iedereen en iedereen kent hem.

klik op de foto voor het filmpje...

17:44 Gepost door Pol de postman in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Beste blogger,

Deel je blog op de nieuwe Facebook pagina van Skynet Blogs!

Gepost door: Skynet Blogs | 17-05-10

dag Pol, Dat klopt,want toen we een paar jaar terug een rondvaart deden in de Biesbosch werd ons getoond hoe en waar de postman moest varen . Het is voorwaar geen kinderspel als hij met laag water om moet varen. Mooi filmpje ook.

Gepost door: magda | 17-05-10

De commentaren zijn gesloten.